Je bekijkt nu Kokos chiapudding met rood fruit en granola

Kokos chiapudding met rood fruit en granola

Pasen voor de deur, dus dat betekent op zoek gaan naar lekkere en simpele gerechtjes voor tijdens je Paasbrunch! Ik ging voor deze romige kokos chiapudding met knapperige granola van Quaker.  Ondanks dat ik eigenlijk altijd zelf mijn granola bak, is dit wel een goeie optie als je er eventjes geen tijd of zin in hebt. De havermout granola is verrijkt met tarwe, gerst, goji- en blauwe bessen en pompoenpitten. De meeste granola’s op de markt bevatten heel wat suikers en weinig vezels, waardoor ik zelf eigenlijk nooit granola uit de supermarkt zou kopen. Deze is qua samenstelling eigenlijk perfect, of dat is toch wat Celien mij onlangs leerde! De granola bevat namelijk per 100 g: 7,9 g vet; 14 g suiker; 14 g vezels. Ik volg al een tijdje de voedingscursus van Celien Rombouts (@healthyhabits_celien) en dat was eerlijk gezegd de beste beslissing die ik kon maken. Celien is erkend diëtiste in de regio Hoogstraten/Meer. Zij wil je eigenlijk laten zien dat je voor een gezonde levensstijl niet streng op dieet moet. Nog sterker, er moet geen dieet gevolgd worden. Ze leert je hoe je gezonde keuzes kan maken en gezonde gewoonten kan aanleren. Haar motto is: “Door jezelf niet alles te ontzeggen, maar terug een gezonde relatie met voeding op te bouwen zonder schuldgevoelens, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker dit op lange termijn vol te houden.” Een mantra waar ik volledig achter sta! Binnenkort vertel ik meer over deze cursus en over mijn ervaringen met Celien, maar nu even terug naar de chia pudding haha!  

Deze kokosnoot-chiapudding is zo gemakkelijk te maken en zit vol met kokossmaak. Je hebt maar een handvol ingrediënten en een kom nodig om dit recept te maken! De kokosmelk in dit recept maakt de chia pudding echt rijk en romig, heerlijk toch? Het is net iets rijker dan het gebruik van amandelmelk, omdat er wat meer vet in zit, dus daarom ga ik voor de 50-50 verhouding. Maar je kan natuurlijk ook voor de volle 100% voor kokosmelk gaan. Dit zorgt voor een chia pudding die super romig is! Nadat je klaar bent met het maken van de basis voor de chia pudding, kun je alle soorten toppings toevoegen die je maar wilt. In het geval van dit recept heb ik gekozen voor de Quaker granola en rood fruit. De combinatie van dit is alles is perfect! Enkele andere opties voor toppings kunnen elk fruit zijn waar je van houdt, noten & zaden, muesli, chocolade,.. Mijn “perfecte” combinatie voor chia pudding toppings bestaat altijd uit fruit en iets met een beetje knapperigheid.

ingredienten

  • 4 el chiazaad
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el maple syrup
  • 125 ml plantaardig alternatief voor melk (haver, amandel, soja,…)
  • 125 ml kokosmelk
  • 75 g diepvries rood fruit of bosvruchten
  • 1/2 tl honing
  • 15 ml water (1 el)
  • beetje chia zaad voor de binding (1/2 tl)

Bereiding

Voor de Chia Pudding 

  • Meng het chia zaad (4 el), een eetlepel maple syrup en de melk samen in een kom.
  • Laat een paar minuten rusten, en roer opnieuw.
  • Dek af met folie en bewaar in de koelkast gedurende minstens 2-3 uur of een hele nacht. Ik verkies de laatste optie.

Voor de rode vruchten

  • Verwarm de bosvruchten in een koekenpan met het water.
  • Laat dit een 10-tal minuten zachtjes inkoken en voeg de honing toe. Voeg ten slotte het beetje chiazaad toe, dit zorgt ervoor dat de saus zich gaat binden.
  • Plaats voor 15 min in de koelkast, zodat het kan afkoelen en indikken.

Afwerking

  • Snij de volgende ochtend (of enkele uren later) het overige fruit in stukjes en werk de chiapudding af met de heerlijke bosvruchten ‘confituur’ en knapperige granola.

Geef een reactie