- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 30 minuten
Deze kokosnoot-chiapudding is zo gemakkelijk te maken en zit vol met kokossmaak. Je hebt maar een handvol ingrediënten en een kom nodig om dit recept te maken! De kokosmelk in dit recept maakt de chia pudding echt rijk en romig, heerlijk toch? Het is net iets rijker dan het gebruik van amandelmelk, omdat er wat meer vet in zit, dus daarom ga ik voor de 50-50 verhouding. Maar je kan natuurlijk ook voor de volle 100% voor kokosmelk gaan. Dit zorgt voor een chia pudding die super romig is! Nadat je klaar bent met het maken van de basis voor de chia pudding, kun je alle soorten toppings toevoegen die je maar wilt. In het geval van dit recept heb ik gekozen voor de Quaker granola en rood fruit. De combinatie van dit is alles is perfect! Enkele andere opties voor toppings kunnen elk fruit zijn waar je van houdt, noten & zaden, muesli, chocolade,.. Mijn “perfecte” combinatie voor chia pudding toppings bestaat altijd uit fruit en iets met een beetje knapperigheid.
ingredienten
- 4 el chiazaad
- 1 tl vanille extract
- 1 el maple syrup
- 125 ml plantaardig alternatief voor melk (haver, amandel, soja,…)
- 125 ml kokosmelk
- 75 g diepvries rood fruit of bosvruchten
- 1/2 tl honing
- 15 ml water (1 el)
- beetje chia zaad voor de binding (1/2 tl)
Bereiding
Voor de Chia Pudding
- Meng het chia zaad (4 el), een eetlepel maple syrup en de melk samen in een kom.
- Laat een paar minuten rusten, en roer opnieuw.
- Dek af met folie en bewaar in de koelkast gedurende minstens 2-3 uur of een hele nacht. Ik verkies de laatste optie.
Voor de rode vruchten
- Verwarm de bosvruchten in een koekenpan met het water.
- Laat dit een 10-tal minuten zachtjes inkoken en voeg de honing toe. Voeg ten slotte het beetje chiazaad toe, dit zorgt ervoor dat de saus zich gaat binden.
- Plaats voor 15 min in de koelkast, zodat het kan afkoelen en indikken.
Afwerking
- Snij de volgende ochtend (of enkele uren later) het overige fruit in stukjes en werk de chiapudding af met de heerlijke bosvruchten ‘confituur’ en knapperige granola.