Je bekijkt nu Krokant rozijnenbrood met warme geitenkaas

Krokant rozijnenbrood met warme geitenkaas

De feestdagen komen nu toch wel dichter en dichter, wat dus ook betekent dat je wellicht om de oren wordt geslagen met originele en overheerlijke kerstrecepten. We weten allemaal dat de feestdagen er dit jaar niet hetzelfde gaan uitzien, maar dat betekent niet dat we het minder gezellig moeten maken. Meer nog, genieten van de kleine dingen is wat we nu volop moeten doen, hoe moeilijk dat ook soms is. 

Ik koos dit jaar voor een aantal super eenvoudige, maar wel héél lekkere hapjes. Als eerste op het lijstje staat dit heel simpel hapje: krokant rozijnenbrood met warme geitenkaas! Een klassieker, maar met een extra toets ;-). 

ingredienten

  • 1 ui, gesneden
  • 2 stronken witloof
  • 3 el geleisuiker
  • 2 el water
  • 1 el witte azijn
  • 80 g geitenkaas (rol)
  • 4 sneden rozijnenbrood
  • Peper
  • Boter 
  • Takjes tijm, afwerking

Bereiding

  • Snij de ui fijn. Snij de onderkant van de stronken witloof en snij het witloof doormidden.Verwijder de harde kern. Snij de witloof in zeer smalle repen. 
  • Verhit een klontje boter in een pan en bak de witloof samen met de gesneden ui gedurende 5 minuten tot de witloof begint te slinken.
  • Voeg geleisuiker, water en witte wijnazijn toe. Laat 25 minuten inkoken tot een witloofchutney. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij uit het rozijnenbrood cirkels met een ronde uitsteker, of snij gewoon in kleinere stukken.
  • Snij de geitenkaas in gelijke stukken. Leg op de sneetjes rozijnenbrood telkens een stukje geitenkaas en plaats gedurende 5 minuten onder de grill van je oven (of tot deze goudbruin zijn). 
  • Werk de warme geitenkaastoastjes af met een lepeltje witloofchutney en een takje tijm.
  • Serveer meteen.
  •  

Opmerking: de witloofchutney kan je perfect op voorhand klaarmaken en bewaren in een luchtdichte pot in de koelkast. 

Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie