Geef toe, met dit weer heb je gewoon zin om in de zetel te kruipen met je favoriete film (zei er iemand: Mean Girls haha), kaarsjes aan en stiekem ook wel een pak frietjes en lekkere hamburger! Mijn lief gaat steevast voor een double cheeseburger, maar ik kies toch weer steeds voor een chickenburger, en liefst nog in combinatie met enkele chickennuggets.
Als kind had ik namelijk altijd het idee dat de McChicken nét iets minder “junkfood” was dan de gewone burgervariant. Sindsdien eet ik bijna altijd een kippenburger in plaats van een gewone burger. Het leek mij dan ook de ideale uitdaging om mijn geliefde McChicken in een vegetarisch jasje te steken! En geloof mij, het mag gezegd worden: dees is zoooo goed!
Allereerst bestond mijn opdracht eruit om het sausje van de McChicken zo goed mogelijk na te bootsen. Na grondig onderzoek bleek dit gewoon een mix van mayonaise en uienpoeder te zijn. Ik koos voor de Vegan Mayo van Hellmann’s (no spon, gewoon fan), en voegde wat Alpro Greek Style toe. Dit maakte het sausje volledig vegan, maar je kan ook gewoon mayonaise en Griekse yoghurt nemen als je het vegetarisch wil maken.
Als kippenburger koos ik voor de SoFine Chicken Sticks. Je kan uiteraard kiezen voor eender welk vegetarisch of vegan alternatief. Ik vind deze sticks gewoon super lekker omdat ze heel krokant worden in de pan.
Ten slotte werkte ik de burger af met wat ijsbergsla en war rode ui voor extra pit.
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 20 minuten
ingredienten
- 2 plantaardige alternatieven voor kipburgers (vb. SoFine Chicken Sticks)
- 2 hamburgerbroodjes
- 2 el (vegan) mayonaise
- 2 el (vegan) Griekse yoghurt
- 1 tl uienpoeder
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 50 g ijsbergsla
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding
- Meng de mayonaise, Griekse yoghurt en uienpoeder samen. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de burgers of sticks goudbruin in de pan met een beetje olijfolie.
- Snij de hamburgerbroodjes doormidden en rooster in de broodrooster of onder de grill in de oven.
- Was de sla.
- Beleg de broodjes met een beetje saus, de “kip”burger, nog wat saus, rode ui en ten slotte de ijsbergsla.
- Smakelijk!!
Pingback: Kippenburger met zoete aardappelfrietjes – Helen Kookt