Je bekijkt nu Meloen met ham en mozzarella

Meloen met ham en mozzarella

Ik kan dit niet echt een volwaardig recept noemen, gewoon omdat het zo zo zo eenvoudig is. Maar op warme zomerdagen (er zijn er toch enkele geweest hé) kan ik heel erg genieten van dit simpele gerechtje: meloen met parmaham en mozzarella. Een klassieker in de Italiaanse keuken, en een topper als hapje onder vrienden. 

ingredienten

  • 1 cantaloupe meloen (hoe zoeter, hoe beter)
  • 90 g Parmaham of serrano ham
  • 150 g mozzarella bolletjes, uitgelekt
  • Peper en zout 
  • 1 el olijfolie
  • Basilicum, afwerking

Bereiding

  • Snij de meloen in twee. Verwijder de pitjes in het midden met een grote lepel of met je handen. Snij de meloen vervolgens in kleinere stukken zodat je makkelijk de schil kan verwijderen. Snij ten slotte de meloen in kleine blokjes (of in bolletjes als je zo een speciale lepel hebt). 
  • Verdeel de parmaham en de mozzarella over de gesneden meloen. 
  • Werk af met een beetje peper en zout, olijfolie en verse basilicum. 
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Veerle

    Nu het seizoen van de meloen voorbij is, is dit gerechtje ook super lekker met kaki/persimon. Eventueel nog wat groene druifjes erbij.
    Zeker eens proberen!

    1. Helen

      Hey Veerle, bedankt voor de leuke tip! Zal ik zeker eens proberen ;-).

Geef een reactie