Dessert of ontbijt? Als je jezelf die vraag kan stellen ’s morgens, dan weet je dat je goed zit! Want geef toe, een ontbijtje dat eigenlijk smaakt én eruit ziet als een dessert is toch echt het beste.
Zeker als het dan nog eens een super eenvoudig recept is, dat amper tijd of moeite vergt, en uiteraard overheerlijk smaakt! Wel, zoek niet langer, hier heb je dat receptje. Drie (of technisch gezien 4) lagen “lekkerheid” samen in één glas: bosvruchten, plantaardig alternatief voor yoghurt (kan ook met gewone yoghurt hoor), verse aardbeien en krokante granola.
Je kan afwisselen met welk fruit je gebruikt voor deze ontbijtparfait. Ik denk maar aan mango, ananas, meloen, appel, frambozen,… Het maakt eigenlijk niet uit! Ook in yoghurt kan je variëren, want ik koos namelijk voor de Alpro Kokos, maar als jij liever Griekse yoghurt of fruityoghurt gebruikt, kan dat uiteraard ook. Ten slotte werkte ik alles af met mijn homemade granola waarvan je het receptje hier kan terugvinden!
Smakelijk hé!
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 10 minuten
ingredienten
- 200 g bosvruchten, diepvries of vers
- 180 g aardbeien, gesneden
- 250 g yoghurt naar keuze
- 1 el honing
- 1 tl citroensap
- granola, afwerking
Bereiding
- Ontdooi de bosvruchten in de microgolfoven. Ze mogen een beetje zacht worden, want dan komt er meer sap vrij.
- Snij de aardbeien in vier. Meng de aardbeien met de honing en het citroensap.
- Vul een glas in de volgende volgorde: bosvruchten, yoghurt, aardbeien en granola.
- Werk af met nog wat verse aardbeien en misschien zelfs wat munt. Serveer direct. Als je dit op voorhand wil maken, kan je alle stappen al doen met uitzondering van de granola toevoegen. Dit doe je op het laatste moment.
UITGETEST? Laat het mij weten via #HELENKOOKT!