Je bekijkt nu Orzotto met spinaziepesto
Processed with VSCO with a6 preset

Orzotto met spinaziepesto

Eén van mijn favorieten (en van velen van jullie). Een gerechtje dat trouwens tot stand kwam door een gebrek aan risottorijst, en ik dus maar even creatief een alternatief moest verzinnen. Speel gerust met de ingrediënten in dit gerechtje. Voeg nog extra tomaatjes of gebakken courgette toe als je daar zin in zou hebben. Een beetje crunch nodig? Voeg wat gebakken pistachenoten toe! Enjoy ;-). 

ingredienten

Voor de orzotto

  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 180 g orzo
  • 500 ml groentebouillon
  • Handvol Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • 1 bol burrata

Voor de spinaziepesto

  • 70 g spinazie
  • 20 g verse basilicum
  • 2 teentjes look
  • 60 ml olijfolie
  • 30 g noten naar keuze
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Bereiding

  • Los 1 bouillonblokje op in 500 ml gekookt water of gebruik verse bouillon. Zet even opzij.
  • Snipper de sjalot en de look fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalot en look even aan op een middelhoog vuur. Voeg de ongekookte orzo toe en bak kort even mee aan.
  • Schenk telkens een scheutje bouillon over de orzo en kook tot deze is opgelost. Herhaal dit gedurende 10 minuten. Schep regelmatig om.
  • Maak ondertussen de spinaziepesto door alle ingrediënten in een keukenmachine te mixen tot een mooi geheel. Te droog? Voeg gerust wat extra olijfolie toe.
  • Roer ongeveer 100 g van deze zelfgemaakte pesto toe aan de orzotto. Werk af met nog een beetje versgeraspte Parmezaanse kaas. De rest kan je perfect invriezen of 5 dagen in de koelkast bewaren.
  • Snij de bol burrata in twee en serveer de orzotto met de burrata.
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Dit bericht heeft één reactie

  1. Leemans Henri

    Makkelijk receptje en echt lekker. Mijn familieleden waren unaniem. Ik had cashewnoten en pijnboompitten gebruikt in een gelijke hoeveelheid.

Geef een reactie