Je bekijkt nu Rijstpap brulee met kersen en sumak

Rijstpap brulee met kersen en sumak

Maak je kerstmenu compleet met dit heerlijke dessert: een feestelijke twist op traditionele rijstpap. Deze verrukkelijke traktatie combineert de zachte romigheid van rijstpap met een krokant gebrand suikerlaagje en een friszoete kersencompote. De subtiele smaak van saffraan en een vleugje sumak zorgen voor

ingredienten

  • 750 ml volle melk
  • 150 g dessertrijst
  • 1 vanillestokje
  • Enkele draadjes saffraan
  • 75 g kristalsuiker
  • 150 g ontpitte kersen (vers of diepvries)
  • 100 ml water
  • ½ zakje vanillesuiker
  • ½ tl sumak
  • 2 el lichtbruine suiker

Bereiding

  • Spoel de rijst en laat goed uitlekken.

  • Breng de melk in een pannetje aan de kook. Voeg de rijst, het merg van de vanillestok en de saffraan toe aan de melk. Roer regelmatig om.

  • Laat 30-40 minuten garen op een zacht vuur tot de rijst beetgaar is.

  • Voeg tot slot de suiker toe. Haal de rijstpap van het vuur en laat afkoelen.

  • Maak ondertussen de kersencompote. Doe de kersen, 100 ml water en de vanillesuiker in een kleine pot en breng zachtjes aan de kook. Voeg de sumak toe en laat 8-10 minuutjes stoven.  

  • Verdeel eerst een laag kersencompote over de kommetjes, en vervolgens de rijstpap. Strooi een beetje lichtbruine suiker over de rijstpap en brand af met een gasbrander.

  • Enjoy!

Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie