Je bekijkt nu Roodbaarsfilet met tomaten-linzensalade en groene asperges

Roodbaarsfilet met tomaten-linzensalade en groene asperges

Eentje dat ik gisteren toevallig heel random op tafel toverde, en zo hard in de smaak viel! Wat heb je nodig voor twee personen?

ingredienten

  • 100 g groene linzen
  • 1 sjalot
  • 100 g kerstomaatjes
  • 1 tl appelciderazijn
  • Handvol gesneden basilicum
  • Peper en zout
  • 2 roodbaarsfilets
  • Olijfolie
  • 110 g groene aspergepunten
  • 1 citroen

Bereiding

  • Kook de groene linzen volgens de instructies op de verpakking. Snij ondertussen de sjalot fijn en de tomaatjes in vier partjes.
  • Giet de gekookte linzen af en laat even afkoelen. Meng de gekookte linzen met de gesneden sjalot en tomaatjes. Voeg de appelciderazijn, het sap van een halve citroen en de verse basilicum toe. Breng op smaak met peper en grof zeezout. Zet opzij.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak eerst de aspergepunten tot deze gaar zijn (+/- 5 min) en zet nadien bedekt met aluminiumfolie opzij.
  • Kruid ondertussen de vis aan beide kanten met peper en zout (en viskruiden indien je dit hebt). Voeg een nieuw scheutje olijfolie toe en verhit. Leg de vis op de velkant in de pant en bak goudbruin. Draai de vis om en laat nog even rustig verder garen.
  • Serveer de vis met de gebakken asperges en frisse tomaten-linzensalade. Werk indien gewenst af met nog wat vers citroensap.
  • Smakelijk!

Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie