Dit weer roept voor een frisse salade! Gegrilde kip, mango en curry, een heerlijke combinatie die perfect past bij een lekkere Château Couronneau. De wijn heeft heerlijke accenten van honing en mango, dat net dat tikje apart is. De smaak is rond en vol, complex en met een fijn zuurtje. Top voor bij de barbecue, en zeker heel goed bij gevogelte, varken, veggie, apero en vis.
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 20 minuten
ingredienten
- 300 g kipfilet (in repen)
- 1 mango
- 1 avocado
- Handvol sla naar keuze
- 1 el kokosboter
- 1 tl kippenkruiden
- 1 tl lookpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 el currypoeder
- 1 el honing
- 1 el mayo
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el appelsap
- scheutje xeresazijn
- Peper en zout
- Koriander (afwerking)
Bereiding
- Voor de currydressing: Mix de mayo, Griekse yoghurt, honing, appelsap, azijn en 1 el currypoeder samen tot een homogeen mengsel.
- Kruid de kip met kippenkruiden, lookpoeder, cayennepeper, de resterende currypoeder. Bak krokant in een met olie of kokosboter gevette pan.
- Snij de mango in kleine blokjes.
- Snij de avocado in schijfjes.
- Meng de sla met wat olijfolie, peper en zout.
- Werk af met de kip, mango, avocado, koriander en een beetje van de dressing.
UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!