Een snelle lunch of een licht avondmaal, deze salade is geschikt voor eender welk moment van je dag. Niet alleen is het mega eenvoudig, maar daarnaast is het ook gewoon super lekker. Ik noem het een twist op de klassieke salade geitenkaas met appeltjes, maar dan volledig in een zomers jasje!
Nu nog een heerlijke bellini in de hand, en ik waan mij meteen aan de Italiaanse kust ;-).
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 20 minuten
ingredienten
Voor de pesto croutons
- 100 g brood, in stukjes gesneden
- 1 el groene pesto
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
Voor de whipped geitenkaas
- 150 g zachte geitenkaas (die dat je met Bugles Chips zou eten)
- 1 el Griekse yoghurt
- 1 tl olijfolie
- Peper en zout
Overige
- 2 perziken, gesneden
- 50 g prosciutto
- Handvol basilicum
- 50 g rucola
- 1 tl olijfolie
- 1 tl balsamico azijn
- Peper en zout
- Pompoenpitten of pijnboompitjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd het brood in kleine vierkante blokjes en doe ze in een grote kom.
- Meng het brood met de pesto en olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Bak de croutons gedurende 10 à 15 min (naargelang je oven) op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Maak ondertussen de whipped geitenkaas door de zachte geitenkaas, olijfolie en yoghurt even los te kloppen met een vork of in een keukenmachine. Kruid eveneens met peper en zout.
- Meng de rucola met 1 tl olijfolie en 1 tl balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
- Dresseer je bord door te beginnen met een lepel van de whipped geitenkaas. Beleg met de gesneden perzik, prosciutto en de krokante pesto croutons. Werk het geheel af met de rucola, verse basilicum, pitjes naar keuze en een beetje olijfolie.
- Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!