Vorige week (26 oktober tot en met 2 oktober) was het de Bewuste Visweek, een initiatief van het Aquaculture Stewardship Council (ASC) en het Marine Stewardship Council (MSC). Tijdens deze week proberen we ons massaal in te zetten voor gezonde oceanen, meren en rivieren.
Dit jaar staat de Bewuste Visweek in het teken van het thema variatie. Meer variatie in vis is niet alleen veel lekkerder, maar ook beter voor de toekomst van de oceanen, meren en rivieren. Het vermindert de druk op bepaalde vissoorten, geeft bijvangst de erkenning die het verdient en helpt de onderwaternatuur te beschermen.
Met deze boodschap in het achterhoofd gebruikte ik deze keer voor mijn visburger de iets minder klassieke roodbaars in plaats van de typische zalm of kabeljauw. Trust me, super lekker!
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 25 minuten
ingredienten
- Handvol munt
- Handvol koriander (kan je ook weglaten hoor)
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 tl currypoeder
- Snufje chilivlokken
- Peper en zout
- 1 mango
- 2 roodbaarshaasjes (of andere vis naar keuze)
- Beetje bloem
- Arachideolie
- 2 hamburgerbroodjes
- Handvol botersla
Bereiding
- Verwarm een goeie scheut arachideolie of frituurolie in een diepe (wok)pan of in je frietketel (hou dit goed in’t oog).
- Snij de verse kruiden fijn. Meng de yoghurt, mayonaise, currypoeder, chilivlokken en verse kruiden samen tot een sausje. Kruid met peper en zout.
- Snij de mango in lange repen, zet even opzij.
- Kruid de roodbaars en haal elk stukje door een bodempje bloem. Frituur de vis goudbruin en krokant.
- Rooster de hamburgerbroodjes en snij overlangs. Beleg met een flinke lepel saus, de krokante vis, verse mango, sla en nog een beetje saus.