Bloemkool nacho’s

Bloemkool nacho’s

Comfortfood op vrijdag, want met dit weer hebben we dat allemaal dubbel en dik verdiend! Bloemkool nacho’s met goed veel kaas, filmpje op en mijn vrijdagavond kan beginnen! 

En ik hoor mijn lief al zuchten: “waarom bloemkool in plaats van nachochips, Helen???” Ik hou van chips, versta mij niet verkeerd, maar ik hou ook van groenten, en vooral groenten gebruiken op een originele manier. Bloemkool is zo een groente die multi-inzetbaar is (denk maar bloemkoolpizzabodem, bloemkool steak in de oven, bloemkool buffalo wings,..) en ze bevat blijkbaar ook veel vitamines, mineralen en vezels. Win-win dus!

 

ingredienten

  • 1 grote bloemkool, in plakken gesneden
  • Olijfolie 
  • Peper en zout 
  • 1 tl lookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 70 g zwarte bonen, uitgelekt
  • 70 g maïs, uitgelekt
  • 150 kerstomaten, in 2 gesneden
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 1 groene jalapeno, in ringen gesneden 
  • 1 rode jalapeno, in ringen gesneden 
  • 150 g geraspte cheddar kaas
  • 1 avocado, gesneden 
  • Koriander, afwerking 
  • 1/2 limoen, afwerking

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. 
  • Snijd de bloemkool in plakjes van 2 à 3 cm. Het is niet erg dat de bloemkool wat uit elkaar valt. Schik de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper, zout, lookpoeder en paprikapoeder. Rooster gedurende 20-25 min in de oven en draai halverwege eens om tot de bloemkoolstukken goudbruin zijn. 
  • Als de bloemkool klaar is, schik deze dan in een grote ovenschaal. Beleg met de  zwarte bonen, de maïs, tomaatjes, rode ui, jalapenos en de kaas. Doe dit laagje per laagje zodat er overal ongeveer evenveel zit. Plaats de ovenschaal nog gedurende 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. 
  • Haal de schaal uit de oven en werk af met wat verse koriander, avocado en eventueel met een beetje limoen. 
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie