Blokfood: Bagel met avocado-eiersla

Blokfood: Bagel met avocado-eiersla

De kerstgekte ligt eindelijk achter ons, Nieuwjaar is gepasseerd dus hier ben ik met mijn goede voornemens. Elk jaar weer beloof ik mezelf dat ik GEEN voornemens ga maken, want uiteindelijk komt er weer vanalles tussen en voel ik mij schuldig op het einde van het jaar dat het wéér niet gelukt is. Dus dit jaar geen voornemens, denk ik. Misschien toch proberen nog iets meer me-time in te lassen? Ik zal er eens over nadenken als de examens gedaan zijn!    

Over examens gesproken, terug naar de ‘Blokfood’-reeks. ’s Middags een pak friet met een goeie curryworst special? Lekker, maar zeker geen gezonde keuze. Dit bezorgt je na de middag al snel een energiedipje. Kies bij de lunch daarom voor gerechtjes die je voor een lange tijd energie geven, zoals deze bagel! We weten allemaal dat zalm perfect samengaat met avocado. Wat een toeval dat een vette vis, zoals zalm, ervoor zorgt dat je veel alerter bent. Dat is natuurlijk héél handig als je uren en uren tussen je boeken zit. Niet alleen is de bagel super lekker, hij is ook nog eens goed voor de studenten onder ons!

ingredienten

  • 1 avocado
  • 1 el mayonnaise of Griekse yoghurt
  • 2 eieren (hardgekookt)
  • 2 bagels
  • 4 radijzen
  • 100 g gerookte zalm
  • Handje veldsla
  • Bieslook
  • Peper en zout

Bereiding

  • Rooster de bagels kort in de broodrooster of onder de grill in de oven.
  • Pureer 1 avocado glad met een el Griekse yoghurt of mayonnaise.
  • Kook 2 eieren in 10 minuten hard. Pel ze en prak ze in stukjes met een vork.
  • Meng dit door de avocado en breng op smaak met wat gehakte bieslook,  peper en zout.
  • Besmeer de bagel rijkelijk met avocado-eiersla. Verdeel de gerookte zalm hierover. Breng dit op smaak met peper en zout. Snij de radijs in plakjes en verdeel dit over de bagel. Maak het af met een handje sla.
  • Serveer meteen. De avocado kleurt snel bruin.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT! 

Geef een reactie