Blokfood: Vanille havermoutwafels

Blokfood: Vanille havermoutwafels

Zoals jullie wellicht wel weten is het mijn allerlaatste blokperiode ooit, of ale, dat hoop ik toch. En dat mag gevierd worden met lekkere ontbijtjes die volledig blokproof zijn, maar vooral lekker en snel! Dit receptje is er zo eentje van. Ik ben zo’n grote fan van wafels en pannenkoeken als ontbijt. Niet alleen is het heel verzadigend, ook is het nét dat tikkeltje anders dan gewoon melk en cornflakes. Deze havermoutwafeltjes heb ik een tijdje geleden als een gemaakt, maar dan in de ‘normale versie‘. Deze keer gaf ik ze een upgrade met vanillemelk van Alpro (not sponsored, ik vind die gewoon echt lekker). Je bakt er 6 kleine wafeltjes mee, of 3 grote. Mocht je nu toch nog wat wafeltjes over hebben, dan kan je deze perfect als vieruurtje opeten!

ingredienten

  • 80 gr havermoutvlokken
  • 150 ml vanille soja melk (Alpro bv.)
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • Kokosolie

Bereiding

  • Maal de havermout fijn in je keukenmachine (of gebruik havermeel).
  • Meng alle droge ingrediënten samen. Doe hierna hetzelfde met alle natte ingrediënten.
  • Voeg droog en nat bij elkaar. Klop alles tot een mooi beslag.
  • Zet het wafelijzer op en bestrijk met kokosolie. Giet het beslag in het wafelijzer en bak tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer met fruit, yoghurt, honing en eventueel met kokosschilfers.

Perfect voor 6 kleine wafeltjes! 

Geef een reactie