Broodje Filet d’Anvers met fris Bolleke

Broodje Filet d’Anvers met fris Bolleke

Voor Streekproduct.be trok ik er enkele weken geleden op uit in mijn thuisstad, Antwerpen. Door de coronacrisis besef je nog meer dat we lokale producten en producenten moeten koesteren. Daarom bracht ik een leuk bezoek aan Brouwerij De Koninck en aan Keurslagerij Michielsen. Samen met hun bekende streekproducten, een Bolleke en filet d’Anvers, maakte ik dit heerlijke broodje klaar. Perfect als lunch of snelle hap, en volledig streekgebonden!

Lees het volledige artikel voor HLN hier: ” Filet d’Anvers, het favoriete streekproduct van Antwerpse foodie Helen Verhelst”

ingredienten

Bereiding

Gerechtje gemaakt voor HLN & Streekproduct.be

  • Pel de uien en snijd in halve ringen voor de uienchutney.
  • Verhit de boter en fruit de uien op een laag vuur gedurende 10 minuten.
  • Voeg de lichtbruine suiker en de balsamicoazijn toe en laat het mengsel circa 10 minuten zachtjes inkoken tot het vocht verdampt is. Haal de pan van het vuur, laat de chutney afkoelen en breng op smaak met peper.
  • Doe de mayonaise met de verse basilicum en een snufje zwarte peper in een keukenmachine. Even goed fijnhakken en je basilicummayonaise is klaar!
  • Snijd twee dikke sneden van het brood en rooster tot het lekker knapperig is.
  • Smeer de uienchutney op het brood. Beleg met de Filet d’Anvers en werk af met wat rucola, Parmezaanse kaas, de basilicummayonaise en een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Serveer met een lekkere Spéciale Belge Ale van Brouwerij De Koninck. Smakelijk!

Geef een reactie