Broodje gegrilde pompoen met broccoli burger

Broodje gegrilde pompoen met broccoli burger

Verrassend vegetarisch! Zo probeer ik mijn veggie-gerechtjes bij mijn lief te promoten. Gerechtjes die bomvol groenten zitten, vol van smaak zijn en de naam zegt het zelf ‘verrassend vegetarisch’ zijn. Dit kan doordat ik gebruik maak van een plantaardig alternatief voor vlees en vis of omdat het gerecht zo vol van smaak is dat je eigenlijk niet door hebt dat er geen vlees of vis aan te pas is gekomen. 

Denk maar aan de gerechten van Ottolenghi die voornamelijk vegetarisch zijn, maar toch telkens weer een overvloed aan smaak met zich meebrengen door groenten te gebruiken en te bereiden op een verrassende en vooral niet-saaie manier. Of aan de vlees, vis- en kaasvervangers van SoFine, die met hun assortiment voor elk wat wils op de markt hebben gebracht. 

Voor dit lunchgerechtje koos ik voor de Broccoli Burgers die je o.a. bij AH, Carrefour, Delhaize, Colruyt,… kan vinden. De burger zit boordevol broccoli waardoor je op deze manier toch stiekem nog wat extra groenten in je gerechtje krijgt. Ik “pimpte” mijn broodje met dé seizoensgroente bij uitstek: pompoen! 

Kleine opmerking: op het broodje kan je ook wat parelcouscous terugvinden. Deze staat niet in het receptje omdat het gewoon een overschotje van de dag ervoor was. Je kan deze dus perfect negeren. 😉 

ingredienten

  • 2 SoFine broccoli burgers 
  • 1 pitabroodje 
  • 1/2 kleine pompoen vb. Hokkaido of butternut (300 g), in blokjes 
  • 1/2 granaatappel, ontpit 
  • 2 rode uien, gesneden 
  • 1 tl honing 
  • 1 tl witte wijnazijn 
  • 1 el Griekse yoghurt 
  • 1 tl paprikapoeder
  • Handvol veldsla of gemengde sla naar keuze 
  • Peper en zout 
  • Olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de hokkaido pompoen (of butternut) middendoor en verwijder de pitjes. Normaal moet je deze niet schillen, maar omdat we er een spread van gaan maken, raad ik aan om ze deze keer wel te schillen. Snij de pompoen in kleine blokjes. Snij de rode ui in vier delen. Ontpit de granaatappel of koop deze reeds ontpit in de supermarkt. 
  • Meng de pompoen met het paprikapoeder, peper en zout en een goeie scheut olijfolie. Verspreid de pompoen en de rode ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats gedurende 20-25 min in de oven tot de blokjes pompoen mooi bruin zien. 
  • Maak ondertussen de dressing. Meng de Griekse yoghurt met de honing, witte wijnazijn en peper en zout samen. Zet even opzij. 
  • Bak de broccoli burgers van SoFine goudbruin volgens de instructies op de verpakking. Snij in reepjes. 
  • Wanneer de pompoen en rode ui klaar zijn, haal je deze uit de oven. Mix 3/4 van de pompoen in een keukenmixer tot een smeuïge dip. Indien de dip te droog is, kan je een scheutje (plantaardige) melk toevoegen. 
  • Snij een pitabroodje in twee. Toast het krokant in een broodrooster of in de oven. Beleg het broodje met de pompoendip, sla naar keuze, de blokjes pompoen en rode ui, de gesneden broccoliburger, granaatappel en werk af met de dressing. 
  • Indien gewenst kan je er nog wat noten naar keuze aan toevoegen zoals pompoenpitten, walnoten,.. 
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het mij dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!
 

Geef een reactie