Chocolade bananenbrood

Chocolade bananenbrood

Ken je zo van die momenten dat je in de supermarkt loopt, en een tros bananen koopt. Je weet dat het plan is om al die bananen die week op te eten, maar op de een of andere manier doe je dat niet. Je koopt er 5, een voor elke werkdag. En hé, soms eet je ze die week wel eens alle 5! Maar let’s be honest, meestal is het vrijdag en daar zitten ze dan, alle bananen. Vier overrijpe bananen die al enkele dagen naar mij lagen te loeren. Meer had ik dus niet nodig om dit overheerlijk chocolade bananenbrood in elkaar te flansen.

Dit bananenbrood zit vol met chocoladestukjes en is afgewerkt met zoete banaan. Als je een paar bruine bananen hebt liggen, is dit makkelijke bananenbrood precies wat je vandaag moet maken!

TIP: Ik snij het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker vieruurtje klaar voor mij! Even in de toaster of in de microgolfoven, een beetje pindakaas (of choco haha) en klaar ;-). 

 

Ik baseerde mij voor dit gerechtje op het recept van Laura's Bakery! Smeuïge brownies, heerlijke cakes en koekjes waar je maar van blijft eten. Laura deelt op haar website de allerbeste basisrecepten, met een aantal eenvoudige variaties. #nospon, ze verdient de credits gewoon!




Ingrediënten

4 pers. 65 min.
  • 4 overrijpe bananen (hoe bruiner, hoe beter!)
  • 3 eieren, kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g amandelmeel
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 15 g cacaopoeder
  • Snufje zout
  • Handvol chocoladedruppels
  • Optioneel: 1 banaan als afwerking

Bereiding

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren samen met het vanille-extract toe.
  • Voeg het amandelmeel, de bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Doe 1/3 van het beslag in een aparte kom en voeg hier het cacaopoeder aan toe. Roer goed door zodat er een egaal chocoladebeslag ontstaat.
  • Giet de helft van het vanillebeslag in een ingevette of met bakpapier bekleed cakevorm en verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem. Verdeel er dan het chocoladebeslag over en eindig met het resterende vanillebeslag. Roer met een mes een beetje door het beslag om zo het marmer effect te verkrijgen.
  • Werk af met chocoladedruppels en gesneden banaan die je bovenop het bananenbrood kan leggen.
  • Bak het bananenbrood in 40 minuten op 180°C graden gaar. Test of een houten prikker er schoon uitkomt als je klaar bent.
UITGETEST? Laat het mij weten via #HELENKOOKT!