Chocolade havermoutpap

Chocolade havermoutpap

Geen te lange tekst deze keer, gewoon een heerlijk receptje dat perfect is voor deze herfsttemperaturen. Gezellig onder mijn fleecedeken kruipen, Netflix all day en genieten van deze kom chocolade havermoutpap.

Meer heb je niet nodig hé? 

ingredienten

  • 50 g havermout
  • 150 ml Alpro Chocolate Drink (of een ander plantaardig alternatief voor chocomelk)
  • 100 ml water
  • 1 banaan
  • 2 el pindakaas
  • 1,5 el maple syrup of honing
  • 1/2 tl kaneel
  • Fruit naar keuze (vb. braambessen en vijgen)
  • Handvol Granola (afwerking)

Bereiding

  • Snij de banaan overlangs. Verhit een koekenpan met een beetje kokosboter of olie op medium vuur. Bak de banaan goudbruin langs beide kanten.
  • Meng de plantaardige chocoladedrink (of chocomelk), het water en de havermout in een kookpot. Laat dit op een zacht vuurtje inkoken tot de havermout begint in te dikken. Blijf zeker roeren zodat niets aan de bodem blijft kleven. Je kan dit ook met de microgolfoven maken.
  • Roer de maple syrup of honing en de kaneel onder de havermoutpap.
  • Serveer de havermoutpap met de gebakken banaan en fruit naar keuze.
  • Werk af met wat granola of noten.

Uitgetest? Laat het mij dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie