Coquilles met butternut en zeekraal

Coquilles met butternut en zeekraal

Als tweede voorgerechtje heb ik deze heerlijke coquilles met butternut en zeekraal voor jullie. Super eenvoudig en uiteraard weer een bom vol smaak! Je kan heel wat zaken al op voorhand maken, en dan op het moment zelf dresseren voor je bubbelgezelschap. Het zilte van de zeekraal past perfect bij het zoete van de butternut en de coquilles. De panko met parmezaanse kaas geeft het geheel de nodige crunch en een beetje pit. 

Ik combineerde dit gerechtje met een Bordeaux Blanc van Château Jean Faux die toetsen van gedroogde citroen en witte bloem heeft. Hij is goed te combineren met gebakken witvis, asperges met botersaus en frisse licht zure gerechten als cheviche. Perfect dus! 

ingredienten

  • 6 sint-jakobsmoten 
  • 50 g zeekraal
  • 1 teentje look, geperst
  • 300 g butternut 
  • 2 el panko of broodkruim 
  • 1 el parmezaanse kaas 
  • 1/2 tl chilipoeder
  • Peper en zout 
  • Boter 
  • 1 groentenbouillonblokje

Bereiding

  • Voor de butternutpuree: Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het pompoenvlees in blokjes. De resterende pompoen kan je invriezen voor een ander keertje. Kook 1/3 pompoen (+/- 300 g) in water met een blokje bouillon in 10 min. gaar. Giet de pompoen af en pureer de pompoen met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de zeekraal met een beetje boter en een geperst teentje look gedurende 2 min. Kruid met peper (geen zout, het is al zout genoeg). Zet opzij.
  • Kuis uw pannetje af en bak de panko, parmezaanse kaas en chili krokant in de pan tot deze goudbruin begint te zien. Zet opzij. 
  • Bak ten slotte de coquilles in een beetje boter gedurende 2 min aan elke kant tot deze goudbruin zien. 
  • Dresseer het bord eerst met de butternutpuree, 3 coquilles en wat zeekraal. Werk af met de crunch. 
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie