Creme Brulee Cheesecake

Creme Brulee Cheesecake

Jaja, je leest het juist: Crème Brûlée Mini Cheesecakes!! Ofwel, het beste van twee van mijn favoriete desserts gecombineerd in één heerlijke lekkernij. Ik speelde al langer met het idee om een crème brûlée brander aan te kopen. Citroentaartjes met meringue, sushi met gebrande zalm, en uiteraard crème brûlée stonden namelijk al een tijdje op mijn to-do list. Toen mijn lief mij afgelopen Kerst verraste met een brander, was ik uiteraard super blij! 

Wij zijn kei grote cheesecake fans! Mijn lief vooral. Ik denk dat als hij de rest van zijn leven één dessert zou kunnen kiezen, hij zou kiezen voor cheesecake in plaats van iets anders. Deze Creme Brûlée Cheesecake brengt mijn klassieke baked cheesecake naar een heel ander niveau en geeft er een kleine twist aan. Een beetje kristalsuiker, een brander, en je hebt een heerlijk dessertje! 

Ik maakte de cheesecake in een kleiner formaat waardoor ik er 3 à 4 kon maken (die je perfect kan delen met twee). Je kan dit uiteraard ook gewoon in één bakvorm doen voor een grote cheesecake. 

ingredienten

  • 150 g speculoos
  • 50 g boter
  • 600 g roomkaas (Philadelphia)
  • 125 g room
  • 3 eieren
  • 175 g kristalsuiker + 3 el afwerking 
  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 druppels vanillearoma
  • Bosvruchten (afwerking)

Bereiding

! Moet een nachtje in de koelkast rusten!

  • Verwarm de hete luchtoven voor op 150 graden.
  • Bekleed je bakvormen met bakpapier en vet de randen in.
  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Verkruimel de speculoos in een keukenmachine. Meng de speculooskruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vormpjes. Druk dit goed aan met je handen of met een lepel. Zet de bodems in de koelkast.
  • Meng de roomkaas met de suiker, de room en het sap van een halve citroen door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Werk af met een paar druppels vanillearoma. Het mengsel moet glad zijn.
  • Haal de bodems uit de koelkast en giet de cheesecake vulling op elke bodem. 
  • Bak de cheesecake ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Hij is klaar als de bovenkant lichtjes bruin begint te worden, maar ze zelf nog “wiebelt”.
  • Laat de cheesecakes nog een uurtje in de oven rusten, met de ovendeur open. Eens ze volledig zijn afgekoeld, plaats je de cheesecakes een nachtje of 2 à 3 uur in de koelkast.
  • Eens ze volledig zijn afgekoeld kan je een laagje kristalsuiker strooien op de bovenkant van de cheesecakes. Karameliseer de suiker vervolgens met een crème brûlée brander. Laat de suiker twee even afkoelen en harden.

Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie