De ultieme Chili Sin Carne

De ultieme Chili Sin Carne

Netflix and Chili, de beste woordspeling dat ik momenteel op kon komen. Maar eigenlijk maakt dat niet uit, want dit gerechtje maakt zoveel goed! Ik ben al enkele maanden Solo-ambassadeur, en dit houdt dus in dat ik regelmatig gerechtjes klaarmaak voor op hun website. Met de koude dagen die we de afgelopen weken moeten trotseren, kwam de opdracht van deze keer perfect op tijd! Namelijk: stoofpotjes. Bij elk gerechtje dat ik post, probeer ik de bereiding zo simpel en snel mogelijk te maken. Dus geen overvloed aan moeilijke ingrediënten of ingewikkelde kookmethodes, en dat is blijkbaar heel populair! Dit laat me echt zien hoe belangrijk eenvoudige recepten zijn voor mensen, vooral diegenen die het altijd druk hebben, zoals ik!

De basis van dit gerechtje doet mij altijd een beetje denken aan bolognese saus met een overvloed aan kruiden dan wel. En als je het extra gemakkelijk wilt maken, kan je steeds een kant-en-klare groentenmix kopen in de supermarkt. Dit is een mengsel van voorgesneden ui, paprika, wortels, bonen en maïs, wat het begin van dit recept is. Een zeer handige om in de vriezer te bewaren voor soepen, veggie bolognese enz. Het is perfect om in grote hoeveelheden te maken en het invriezen van porties voor later. Easy peasy!

ingredienten

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje look
  • 1 blik tomaten in stukjes
  • 1/2 blik rode kidneybonen (250 g)
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 limoen
  • handvol koriander
  • handvol cheddar
  • Zure room (naar keuze)
  • Avocado (naar keuze)
  • Maïs (naar keuze)

Bereiding

  • Snij de ui in plakjes en de rode paprika en de wortel in blokjes . Laat de bonen uitlekken. Kook 200 ml water en los er de bouillon in op.
  • Doe de boter in een grote kookpot en stoof de groentjes, samen met de look aan. Voeg dan een voor een de kruiden toe. Eerst de komijn, kaneel, paprikapoeder en de cayennepeper als laatste. Laat alles eventjes meestoven.
  • Voeg de tomaten in stukjes toe, samen met de bouillon. Voeg dan de tomatenpuree toe. Laat eventjes doorkoken. Voeg tenslotte de bonen toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn. De wortels mogen hun beet nog bewaren.
  • Werk af met zure room, avocado, koriander en geraspte kaas. Serveer met tortilla’s, rijst of zoete aardappel. Geniet!

Dit receptje is in samenwerking met Solo.be  UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie