Foodbag Favorite: Burrito’s met rijst, gehakt en avocado

Foodbag Favorite: Burrito’s met rijst, gehakt en avocado

Ik heb het al meerdere keren gezegd, ik ben fan van Foodbag! 

Om jullie mee te laten genieten van de heerlijke receptjes van Foodbag.be, deel ik met jullie heel graag deze kortingscode: Helenkookt. Met deze code krijgen nieuwe klanten 20 EUR korting op hun bestelling. De code is geldig tot 31 augustus 2020, dus test het zeker een keertje uit! P.s.: ik krijg daar geen % op of zo, het is enkel om jullie te helpen ;-).

Elke maand ga ik op zoek naar mijn Foodbag Favorite; zo krijgen jullie een kijkje in mijn keuken en leren jullie Foodbag toch ook een beetje beter kennen. Elke maand nemen wij één week Foodbag met drie à vier gerechtjes. Na deze maand krijgt er een gerechtje de titel van ‘Foodbag Favorite‘. Dit kan zijn omdat het snel klaar was, maar ook omdat het misschien een heel verrassende combinatie was. Jullie krijgen van mij uiteraard dan het receptje voor dat gerecht (voor 3 personen)!

In de maand april koos ik voor de Surf ’n Turfburger met pittige salade en wortelfrietjes.

Benieuwd naar welk gerecht deze keer de prijs in de wacht sleepte? 

* alle credits voor dit receptje gaan uiteraard naar Foodbag.be *

ingredienten

Bereiding

  • Spoel de rijst met koud water. Breng aan de kook in 380 ml lichtgezouten water. Laat zo’n 15 min. zachtjes koken zonder roeren met het deksel op de pan, tot de rijst beetgaar is. Controleer in tussentijd wel af en toe of er nog voldoende water in je pot zit, zodat de rijst niet aanbrandt. Laat de rijst uitdampen.

Opm: je kan ook rijst uit een zakje gebruiken, dat gaat iets sneller. 

  • Pel de rode ui en snipper fijn. Meng de sriracha onder de yoghurt samen met de helft van de rode ui. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rest van de rode ui in zo’n 2 min glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul door het met een vork in grove stukken te prakken. Kruid met de tex mex kruiden. Laat nog zo’n 2 min bakken tot het gehakt mooi goudbruin en gaar is, en haal dan van het vuur.
  • Snijd de avocado in kleine blokjes en de radijzen in dunne plakjes. Snijd de rode kool in fijne reepjes. Meng de radijzen en rode kool met de witte wijnazijn, een beetje olijfolie en peper en zout.
  • Warm de wraps op in de microgolfoven.
  • Zet alle ingrediënten op tafel en beleg je wrap naar smaak met de rijst, het gehakt, de groentjes en besprenkel met de sriracha-dressing. Rol stevig op en geniet ervan!

Geef een reactie