Gebakken havermout met appel, peer en bosbessen

Gebakken havermout met appel, peer en bosbessen

ingredienten

  • 1 zoete rode appel, in blokjes
  • 1 peer, in blokjes
  • Handvol bosbessen
  • 100 g havermout
  • 40 g noten naar keuze, in stukjes
  • 40 g zonnebloempitten
  • 10 g lijnzaad
  • 2 el bruine suiker of kokosbloesemsuiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • 1 el maple syrup of honing
  • 90 ml amandelmelk
  • 2 el kokosolie
  • Amandelschilfers (afwerking)
  • Pompoenpitten (afwerking) 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng in een grote kom de havermout, notenstukjes, zonnebloemenpitten, lijnzaad, bakpoeder, kaneel, de bruine suiker en het zout.
  • Meng in een middelgrote kom de amandelmelk, maple syrup of honing en de kokosolie. Roer het ei erdoor en meng alles tot een gladde massa.
  • Giet de natte ingrediënten in de kom met droge ingrediënten en meng alles.
  • Leg de gesneden appel en peer in de ovenschaal. Verdeel de besjes over de appel en de peer.
  • Verdeeld het havermoutmengsel erover. Bestrooi met de amandelschilfers en pompoenpitten.
  • Bak ongeveer 40 minuten of tot de bovenkant knapperig is.
  • Laat even afkoelen voordat je het opdient. Serveer met yoghurt. 
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Ellen

    Heel lekker Helen ! Echt iets voor in de herfst/winter ! Ik was wel het ei vergeten, maar dus nog altijd een succes 🙂 Dus tip voor diegene die geen ei in huis hebben: laat u niet tegenhouden !
    Ik ga nog wat andere recepten proberen in de volgende maanden 🙂
    Merci Helen !

    1. Helen

      Hey Ellen, super fijn om te horen dat je het hebt getest en dat het heeft gesmaakt! Bedankt voor het berichtje en de tip (nu weet ik ook dat het dus perfect zonder ei lukt ook haha)🥰

Geef een reactie