Gegrilde little gems met paprika en chorizo

Gegrilde little gems met paprika en chorizo

Little gems hebben recent mijn hart gestolen. Deze kleine versie van Romeinse sla wordt gezien als de grote vervanger van ijsbergsla, maar dan met net iets meer smaak. Niet alleen kan je ze gebruiken in een heerlijke Caesar salad, maar ook gegrild is little gem verrassend lekker! 

Ik maakte er een gegrilde versie met paprika en chorizo van. Heel eenvoudig, maar zeer verrassend. Perfect als lunch of als hapje. 

ingredienten

  • 3 little gems, doormidden gesneden 
  • 50 g chorizo, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 30 g olijven, gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje look 
  • 2 el panko
  • 1 tl lookpoeder 
  • 1 tl paprikapoeder of satékruiden
  • Peper en zout 

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een pan. Stoof de paprika, olijven en look aan voor 2-3 minuten. Voeg de chorizo toe en bak tot de chorizo krokant is. Kruid met peper en zout. Zet even opzij. 
  • Kuis de pan een beetje uit met wat keukenpapier en bak de panko met het lookpoeder en paprikapoeder tot deze goudbruin ziet. Haal eveneens uit de pan en zet opzij. 
  • Snij de little gems doormidden. Kruid met peper en zout. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan. Bak de little gems goudbruin langs elke kant. 

  • Werk de gebakken little gems af met de groenten, chorizo en crunchy panko. 
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie