Gemakkelijke pindanoedels met halloumi

Gemakkelijke pindanoedels met halloumi

Dag iedereen, eerst en vooral wens ik jullie een zeer gelukkig nieuwjaar en vooral een prettig 2020 toe! Ik wil jullie een geweldig mooi 2020 toewensen, waarbij ik hoop dat al jullie dromen en plannen mogen uit komen! En voor mezelf? Goh, ik doe deze maand mee aan Dry January, de naam doet al doet vermoeden wat het is, maar in januari wordt er dus geen alchohol gedronken. In Engeland is dit fenomeen al langer bekend en doen er veel mensen aan mee. Dit heeft natuurlijk enkele voordelen zoals minder calorieën, een beter slaappatroon, meer concentratie en zelfs een betere huid. Niet dat ik elke dag zoveel drink, of in het weekend helemaal loco ga, maar toch leek het eens een leuke uitdaging! Ik ben eens benieuwd of het echt zo’n effect zal hebben, en vooral of ik het wel volhoud. Misschien een kleine sidenote: ik heb mezelf één joker gegeven. Daarnaast ga ik dit jaar proberen om in het weekend iets meer tijd voor mezelf te maken en niet alles vol te plannen voor HelenKookt. In de week is het vaak al hectisch genoeg met het werk, waardoor ik in het weekend écht eens tot rust moet proberen komen. Eens zien hoe lang ik dat volhoud hé?

Noedels, ik maak het eigenlijk niet genoeg maar vind het zo lekker. Ik vergeet vaak hoe makkelijk het wel niet is om een heerlijk en vooral snel noedelgerechtje op tafel te toveren. In dit recept is de saus eigenlijk de blikvanger: pindakaas, currypasta, sambal oelek, sriracha, honing,… Zoveel exotische smaken samen in een superlekkere saus. De halloumi-kaas geeft dan weer dat tikkeltje zout dat je nodig hebt in dit gerechtje. Dit receptje zag ik enkele jaren geleden langskomen op de website van Halfbaked Harvest, en paste ik onlangs een beetje aan met wat ik in mijn koelkast vond, dus voila een simpele versie van pindanoedels met paprika, boontjes en krokant gebakken halloumi.

ingredienten

  • 110 g rijstnoedels
  • 120 g halloumi, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes look
  • 60 g pindakaas
  • 70 ml sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el honing
  • 1/2 el sambal oelek
  • 1/2 el currypasta
  • 1/2 el sriracha saus
  • 2 wortels, geraspt of met dunschiller fijngesneden
  • 1/2 gele paprika, fijngesneden
  • 100 g sperziebonen, gekookt
  • Sap van 1 limoen
  • Lente-ui, fijngesneden (afwerking)
  • Koriander of platte peterselie, fijngesneden (afwerking)
  • Chili vlokken (afwerking)
  • Sesamzaadjes (afwerking)
  • Pindanoten (afwerking)

Bereiding

  • Breng een grote pot met water aan de kook. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het kookvocht af.
  • Mix ondertussen de look, pindakaas, sojasaus, sesamolie, honing, sambal oelek, currypasta, sriracha en een scheutje water samen tot een saus.
  • Giet de saus over de noedels. Voeg het limoensap, lente-ui, koriander of peterselie, wortelen, paprika’s en sperziebonen toe.
  • Verhit een scheutje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden Halloumi toe en bak tot ze goudkleurig zijn.
  • Verdeel de noedels over de kommen en bedek ze met Halloumi. Werk af met sesamzaadjes, pindanoten en chilivlokken. Geniet ervan!

Opmerking: je kan heel eenvoudig variëren met de groenten die je gebruikt. Rode paprika, edamame bonen, mais,… 

Geef een reactie