Gemarineerde meloen met aardbei en kokos

Gemarineerde meloen met aardbei en kokos

Happy Friday! Begin je vrijdag goed met een heerlijk verfrissend dessertje met meloen en aardbei. In combinatie met de zoete likeurwijn Château Haut Coustet heb je direct een topcombinatie! De Sauternes is een exclusieve Franse witte wijn afkomstig uit de Sauternes regio in Bordeaux. De druiven ondergaan tijdens de rijping een ingewikkeld en zeldzaam proces genaamd edele rotting. Er vindt zeer selectieve handmatige oogst plaats. Het resultaat? Een weelderig zoete wijn ideaal voor desserts.

ingredienten

  • 1 cantaloupe meloen
  • 250 g aardbei
  • Handvol munt
  • 4 el kokosyoghurt
  • 1 el honing
  • 1 el citroensap
  • 1 el zoete likeurwijn
  • Handvol kokosschilfers

Bereiding

  • Hol de meloen uit in ronde bolletjes.
  • Snij de aardbeien in partjes.
  • Voor de marinade meng je de honing, citroensap en zoete likeurwijn samen. Giet over het fruit en laat 1 uur marineren in de koelkast.
  • Rooster de kokosschilfers kort in een ongevette pan.
  • Werk af met verse munt en kokosyoghurt.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT! 

Geef een reactie