Geroosterde aubergine met pesto en burrata

Geroosterde aubergine met pesto en burrata

Weer zo een gerechtje dat toevallig ontstond toen ik mijn koelkast aan het leegmaken was: ovengeroosterde aubergine en tomaat met burrata.  Een heerlijk en vooral super simpel ovengerechtje zonder al te veel gedoe. 

ingredienten

Opm.: Hoeveelheden voor een bijgerecht. Indien je dit als een volwaardige maaltijd wil eten, zou ik de aantallen x2 (voor 2 personen). 

  • 1 aubergine
  • 200 g kerstomaatjes 
  • 1 burrata 
  • 50 g groene pesto 
  • Peper en (grof zee)zout 
  • Olijfolie 
  • Verse basilicum, afwerking 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Snij de aubergine doormidden en maak een raster in het vruchtvlees door telkens diagonale inkepingen te maken. 
  • Besprenkel zowel de aubergine als de kerstomaatjes met olijfolie en kruid met peper en zout. Ik deed er ook een beetje Happy Roots kruiden op van Mill&Mortar (grote fan hier haha). 
  • Leg de groenten op een met bakpapier of aluminiumfolie beklede bakplaat en rooster de groenten gedurende 40 minuten. 
  • Besmeer de aubergine na 40 minuten met de pesto en rooster nog verder gedurende 5 min. 
  • Snij de burrata doormidden en serveer met de ovengeroosterde groenten. Werk af met een beetje basilicum en peper en zout. 
  • Heerlijk met een stukje brood! 
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie