Geroosterde paprikadip met krokante Boursin

Geroosterde paprikadip met krokante Boursin

Voor onze verhuis had ik mezelf de opdracht gegeven om zoveel mogelijk uit de voorraadkast te koken, en dus niet al te veel nieuwe dingen aan te kopen. Dit is zo’n gerechtje waar je dat perfect mee kan doen! Krokante wraps met muhammara, geroosterde groentjes en de nieuwe Boursin Croustillants de Fromage.

First things first, de basis van dit receptje zijn eigenlijk de krokante wraps en de muhammara, ofwel geroosterde paprikadip genaamd. Dit is eigenlijk een dip die bestaat uit walnoten, geroosterde paprika uit zo’n bokaal, look, kruiden zoals komijn en granaatappelmelasse. Dit laatste ingrediënt verving ik echter door balsamicoazijn, omdat ik niet meteen granaatappelmelasse in mijn kast had liggen. Door deze ingrediënten samen te mixen, krijg je een heerlijke, lichtjes pikante dip die perfect past bij krokante wraps of Turks brood. Ik combineerde het geheel met gegrilde aubergine, rode ui en courgette. Zo creëerde ik een volwaardige lunch. 

Ten slotte gebruikte ik ook de nieuwe Boursin Croustillants de Fromage. Heerlijke krokante schijfjes met een smeuïg hart van Boursin Knoflook en Fijne Kruiden roomkaas en stukjes groenten. Ik koos deze keer voor diegene met paprika, maar de champignons zijn ook heel lekker! Ideaal om je salades en lunch een creatieve toets te geven. Je kan deze terugvinden in Delhaize of Colruyt. 

ingredienten

Voor de paprikadip (Muhammara)

  • 1 pot geroosterde rode paprika (zie tip onderaan)
  • 80 g walnoten 
  • 2 teentjes look 
  • 1 el balsamicoazijn of granaatappelmelasse 
  • 1 tl komijn
  • Snufje chilipoeder of cayennepeper, naar smaak
  • Sap van halve citroen 

Overige ingrediënten 

  • 6 à 8 kleine wraps 
  • 1 aubergine, in schijfjes gesneden 
  • 1 courgette, in schijfjes gesneden
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 1 granaatappel, ontpit
  • 1 pakje Boursin Croustillants de Fromage 
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Rucola, handvol als afwerking 

Bereiding

  • Snijd de aubergine en courgette in plakken van ongeveer 1 cm dik. Besprenkel ze met wat zout en laat even een paar minuten staan. Dep de aubergine en courgette droog en doe er een beetje olijfolie overheen. Kruid met peper en zout en grill de aubergine, courgette en rode ui op de BBQ of 15 min in de oven onder de grill. 
  • Maak ondertussen de paprikadip. Mix de gegrilde rode paprika, walnoten, het sap van een halve citroen, de balsamico azijn of granaatappelmelasse, het komijnpoeder, de cayennepeper en de knoflook in een keukenmachine. Meng alles tot een grove spread. 
  • Bak de Boursin Croustillants de Fromage via de instructies op de verpakking in de oven of de airfryer.
  • Leg de laatste 3 min de wraps even mee in de oven, zodat deze ook krokant worden.
  • Beleg de wraps met de paprikadip, de gegrilde groenten, de Boursin Krokante Schijfjes. Werk af met peper en zout, granaatappelpitjes en rucola.  
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!
Tip 1: Geen geroosterde paprika in bokaal in huis? Geen probleem! Grill 3 zoete puntpaprika’s gedurende 15 minuten in de oven tot ze zwart zien. Haal ze uit de oven en laat even rusten in een kom bedekt met plastic folie. Zo kan je de zwarte schil eenvoudig verwijderen, maar blijf je over met heerlijk gegrilde paprika. 
 
Tip 2: Geen granaatappelmelasse in de voorraadkast? Vervang deze gewoon door balsamico azijn of door wat honing. 
 
Tip 3: Kan je nergens de Boursin Croustillants de Fromage vinden (zou heel jammer zijn hoor), dan kan je ook steeds gewone Boursin erover brokkelen of wat feta. 

Geef een reactie