Je bekijkt nu Groene pizza

Groene pizza

Pizza’s maken, zo simpel en zo fantastisch lekker! Onlangs vroeg een vriend van mij wat een leuke activiteit was om te doen op zijn eerste date met een meisje. Mijn tip: maak zelf pizza’s! Je hebt verrassend weinig nodig, en het is gewoon een leuke en makkelijke activiteit. Mocht je toch niet de tijd hebben om een uitgebreide kooksessie te doen met je date, dan kan je  gewoon het pizzadeeg al kant-en-klaar in de supermarkt kopen.

Ik koos deze keer niet voor een klassieke pizza met tomatensaus. Onlangs kwam ik in de Albert Heijn drie soorten tortilla’s tegen met een nieuw smaakje: wortel, rode biet en paprika. Ik koos de worteltortilla als basis voor deze makkelijke groene pizza, hierdoor is de bodem iets zoeter en lichter als een klassieke pizzabodem. Zijn ze gezonder omdat ze van groenten gemaakt zijn. Wel, het is een goed alternatief voor de gewone wraps. Ze bestaan namelijk voor maar liefst 45% uit groente, afhankelijk van nde variant waar je voor kiest. Dus krijg je sowieso wel meer vitamines en mineralen binnen als traditionele wraps. Ten slotte bevat het een pak minder calorieën. De wortelwraps bevatten 219 calorieën per 100 gram, waar dat bij andere wraps vaak rond de 320 calorieën per 100 gram zit. De bodem combineerde ik met groene pesto, krokante courgette, pittige gorgonzola en smeuïge avocado. Uitgetest? Laat het mij vooral weten via Instagram met de hashtag #HELENKOOKT.

ingredienten

  • 1 worteltortilla (No Fairytales – bij AH)
  • Handvol geraspte kaas
  • Handvol spinazie
  • Handvol basilicum
  • 1/2 courgette (met dunschiller)
  • 1 avocado
  • 3 el pesto
  • 100 g gorgonzola
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg bakpapier op een bakplaat.
  • Neem 2 el pesto en bestrijk de worteltortilla. Beleg verder met geraspte kaas, courgetteslierten, gorgonzola en spinazie. Bak 10 min in de oven.
  • Eens de ‘pizza’ klaar is, werk je deze af met verse basilicum, 1 el pesto en verse avocado.
  • Werk af met peper en zout en een beetje olijfolie.

Geef een reactie