Helen’s Banana Pancakes

Helen’s Banana Pancakes

Snelle recepten, daar leef ik voor! Een van de grootste struikelblokken die ik hoor van mensen omtrent koken is: ik heb daar geen tijd voor. En dat snap ik! Naar de les gaan, full time werken, sporten, misschien zelfs de kinderen, je bent constant bezig.. Waar in godsnaam moet je nog tijd vinden om te koken? Laat staan iets gezond? Want een pizza opwarmen, of gewoon een koek onderweg is toch ook eten? Klopt! Maar ik probeer altijd mensen te overtuigen dat af en toe iets lekker, snel en gezond klaarmaken toch kan, zonder dat je daar dus uren voor in de keuken moet staan.

Bananenpannenkoeken, een hype dat de afgelopen jaren veelvuldig op het internet is verschenen. Some people love them, some people hate them! En ik ben een lover. Je hebt recepten waarbij je heel weinig nodig hebt, lees: ei en banaan. Mijn receptje is net dat tikkeltje uitgebreider, maar absoluut niet moeilijk, én ook gewoon heel lekker! Er zijn de laatste tijd steeds meer recepten waarin suiker wordt vervangen met bananen. Niet zo gek ook, want een banaan bevat heel wat (natuurlijke) suiker. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter en dus hoe meer suiker. Daarom heb je voor dit receptje geen suiker nodig, tenzij een beetje honing of maple syrup als afwerking voor de echte zoetebekjes onder ons! Deze pannenkoekjes zijn niet alleen heerlijk bij het ontbijt, maar ook lekker als dessert. Dus win-win denk ik dan! Ze zijn btw volledig lactosevrij ook.

ingredienten

  • 1 ei
  • 1 geplette banaan
  • 2 el amandelmelk (of elke andere plantaardige melk)
  • 3 el havermeel
  • Vers fruit
  • Kokosyoghurt (of elke andere plantaardige yoghurt)
  • Kokosolie

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten samen in een kom.
  • Bak ze goudbruin in wat kokosolie.

Voor wie ze niet gluten- of lactosevrij wil, kan het havermeel vervangen door gewone bloem en de amandelmelk door gewone melk. Uitgetest? Laat het mij vooral weten via Instagram met de hashtag #HELENKOOKT.

Geef een reactie