Pannenkoekjes met framboos en kokos

Pannenkoekjes met framboos en kokos

Moederdag, misschien gaan de Antwerpenaren onder ons nu volop aan het fronsen zijn want we nog niet eens augustus. Maar hier over’t water vieren wij Moederdag steevast in Mei. Het ideale moment dus om je mama, oma, stief- of plusmama of zelfs een mama in spe te verrassen met een heerlijke brunch of ontbijt op bed. 

Deze pannenkoekjes zijn mijn go to pannenkoeken als ik niet zoveel gerief in in mijn koelkast heb, maar wel snel iets heel lekker op tafel wil toveren. Heb je zin om er nog chocoladestukjes of bosbessen in te doen? Be my guest! Maak de pannenkoekjes maar zo zot als je zelf wil, en vooral, geniet ervan ;-). 

ingredienten

  • 1 banaan
  • 160 ml Kokosdrink 
  • 1 tl vanille-extract
  • 90 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • Yoghurt naar keuze, afwerking
  • Geroosterde kokos, afwerking
  • Frambozen, afwerking
  • Beetje kokosolie of boter

Bereiding

  • Pureer een overrijpe banaan in een keukenmachine met de kokosdrink en vanille extract. 
  • Meng in een aparte kom de droge ingrediënten. Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en roer tot alles goed gemengd is.
  • Verhit een paar theelepels kokosolie of boter in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Schep het pannenkoekenbeslag in de pan. Draai om wanneer er zich bubbels vormen in het beslag (ongeveer 1 minuut). Bak de pannenkoeken goudbruin.
  • Werk de pannenkoeken af kokosschilfers en frambozen. 
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie