Passievrucht Ontbijt parfait

Passievrucht Ontbijt parfait

Sommige ochtenden moet het snel gaan en heb je geen zin om uitgebreid te tafelen. Dit ontbijtje is pérfect om on the go op te eten! Ontbijt parfait met verse passievrucht, heerlijk en simpel ;-). 

ingredienten

  • 6 passievruchten, uitgelepeld
  • 4 el yoghurt naar keuze
  • 4 el chiazaad
  • 2 el honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g rood fruit, diepvries
  • 250 ml melk (naar keuze) 
  • Granola of geroosterde kokos, afwerking 

Bereiding

Voor de Chia Pudding

  • Meng het chia zaad, de honing en de melk samen in een kom.
  • Laat een paar minuten rusten, en roer opnieuw.
  • Dek af met folie en bewaar in de koelkast gedurende minstens 2 uur of een hele nacht.

Voor de frambozen 

  • Plaats het rood fruit in de microgolfoven en verwarm kort op 600 watt.
  • Eens ze warm zijn, kan je ze een beetje pletten met een vork. Breng eventueel op smaak met een beetje honing en laat afkoelen. 
  • Je kan dit uiteraard ook met vers fruit maken. Sla dan de stap van de microgolfoven over. 

Afwerking

  • Vul een glaasje of potje dat je kan afsluiten met een laagje rood fruit. Voeg vervolgens de chiapudding toe, een beetje yoghurt naar keuze en werk af met verse passievrucht. 
  • Voeg ten slotte nog een beetje granola of geroosterde kokos toe voor een beetje crunch.
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie