Raw granola bars met kokos

Raw granola bars met kokos

Nieuwe week, nieuw voornemen om gezond te eten. Deze granola bars zijn de perfecte snack om te maken als tussendoortje voor onderweg, studie of op je werk. De afgelopen ben ik constant zo vermoeid, mijn lichaam roept om slaap maar ik blijf lekker doorwerken. Soms is het écht moeilijk om de motivatie te vinden om een uitgebreide maaltijd te koken, en grijp ik sneller naar ongezonde snacks. Daarom helpt het mij als ik op voorhand mijn snacks en maaltijden kan voorbereiden.

De basis voor deze bars zijn dadels – de natuurlijke superzoetstof, die ik NOG NOOIT gebruikt had. Grote schande, I know! Dadels zijn (net zoals bananen) rijk aan vitamine B6. Deze stof kan ervoor zorgen dat de hersenfunctie verbetert, waardoor je beter in staat bent om te studeren bijvoorbeeld. Ze zijn rijk aan vezels, wat weer super is voor de spijsvertering. Alleen maar voordelen dus! De cashewnoten en kokosnoot zijn een geweldige combinatie. De granola bar is super simpel, maar zo lekker!

ingredienten

Bereiding

  • Bekleed een vierkante bakvorm van 20 cm met bakpapier.
  • Voeg de cashewnoten, dadels, geraspte kokos, notenmix, zout, kokosmelk en vanille toe aan een keukenmachine en blend tot het mengsel aan elkaar begint te plakken/klonteren.
  • Breng het mengsel over naar de schaal en druk het aan in een gelijkmatige laag. Garneer met meer kokosnoot, indien gewenst.
  • Plaats in de koelkast voor minstens 1 uur.
  • Snijd in 8 – 10 afzonderlijke ‘bars’.
  • Serveer onmiddellijk of bewaar in een luchtdichte bewaardoos in de koelkast gedurende maximaal 1 week.
  •  

Geef een reactie