Rozijnenbrood wentelteefjes met gebakken appel

Rozijnenbrood wentelteefjes met gebakken appel

Is het het dessert? Is het ontbijt? Het enige wat telt is dat deze wentelteefjes super lekker zijn, en vooral op-en-top herfst! 

ingredienten

  • 6 sneden dik gesneden rozijnenbrood
  • 2 eieren
  • 200 ml plantaardig alternatief voor melk (vb. amandel, haver, kokos..) of gewone melk
  • 2 el honing
  • 1,5 tl kaneel
  • 4 el plantaardig alternatief voor yoghurt of gewone yoghurt
  • 1 rode appel, in schijfjes gesneden
  • Honing, afwerking
  • Amandelschaafsel, afwerking
  • Boter of kokosolie

Bereiding

  • Klop de eieren los in een diep bord. Schenk de melk mee in het bord. Voeg de honing en kaneel toe.
  • Snij het brood in sneden van 3 cm ongeveer. Haal het brood door het eiermengsel. Bak het brood aan beide kanten goudbruin in boter. Voor een knapperig, maar vanbinnen lekker zacht wentelteefje zorg je best voor een gloeiend hete pan. Zet even opzij. 
  • Bak de in schijfjes gesneden appel in een beetje boter goudbruin in een pan. Indien gewenst, kan je altijd een beetje kaneel toevoegen.
  • Stapel de wentelteefjes en dresseer met de gebakken appeltjes, yoghurt en eventueel wat amandelschaafsel. Werk af met honing.
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het mij dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie