Smeuïge brownies met banaan

Smeuïge brownies met banaan

Begin maar al te zweten, haastig te zoeken naar een cadeautje, Pinterest af te struinen, want Valentijn komt eraan! Alle chance dat mijn lief kei graag chocolade eet, en iets met chocolade hem al héél gelukkig maakt. Daarom maakte ik deze vegan banana brownies met nootjes voor hem, maar daarover straks meer. Al enkele keren heb ik samengewerkt met Neuhaus, en ook al eet ik niet zo vaak chocolade, toch ben ik zo’n fan van hun pralines. De Love Letter Box van Neuhaus heeft dan ook mijn hart gestolen (en hopelijk dat van mijn lief ook!).  Het is het ideale cadeau om te schenken aan je lief of gewoon om jezelf lekker in de watten te leggen! En het beste van al? Wist je dat Neuhaus een super tof insider programma heeft? Het is eigenlijk een loyaliteitsprogramma waarbij je regelmatig (gratis!) de nieuwste pralines kan ontdekken. Als Neuhaus Insider ontvang je regelmatig chocoladegeschenken om hun nieuwste collectie uit te proberen of seizoensgebonden producten te ontdekken. Je kan jouw geschenk online verkrijgen of door een bezoek te brengen aan jouw favoriete Neuhaus boetiek.

Deze vegan bananen brownies geven je het beste van bananenbrood en een brownie in een keer! Zachte banaan, crunchy noten en een rijke chocoladesmaak! En het beste van al is dat ze een zoete lekkernij zijn waar je je 100% goed bij voelt. Dus ga je gang, neem een brownie voor het ontbijt of als snack. De gepureerde, overrijpe banaan zorgt voor vocht, binding en zoetheid, terwijl een beetje ahornsiroop ze direct dessertwaardig maakt. Havermeel zorgt voor textuur, pindakaas geeft ze een beetje rijkdom, en cacaopoeder brengt ALLE chocolate goodness die je nodig hebt!

ingredienten

  • 50 g cacaopoeder
  • 100 g havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl zout
  • 45 g kokosbloesemsuiker of bruine suiker
  • 3 overrijpe bananen
  • 50 ml maple syrup
  • 1 el plantaardige melk
  • 2 tl vanillearoma
  • 80 g pindakaas
  • Handvol gehakte noten (afwerking)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een ovenschaal met bakpapier.
  • Maak de havermeel door havermout in een blender fijn te mixen tot het een bloemachtige consistentie heeft.
  • Meng in een kom de havermeel, cacaopoeder, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar.
  • Doe de bananen in een kleine kom en plet ze met een vork. Het is prima om een paar grotere stukken over te houden. Voeg de maple syrup, kokosbloesemsuiker (of bruine suiker), vanille en pindakaas toe en mix goed door elkaar.
  • Giet het natte mengsel bij het droge en roer het door elkaar. Werk af met gehakte noten of stukjes chocolade.
  • Giet in de met bakpapier beklede bakvorm en bak de brownie gedurende 30 tot 35 minuten. Laat de brownies 30 minuten afkoelen voor je ze uit de pan haalt.
  • Geniet ervan met een tasje koffie!

Geef een reactie