Thaise gele curry

Thaise gele curry

Wie zegt er nu ‘nee’ tegen een heerlijk pittige curry op zondagavond? Ik vroeger wel, maar na vandaag absoluut niet meer! Curry, nooit echt een grote fan van geweest. Er was iets aan de smaak wat ik gewoon echt niet lekker vond. De kip was precies altijd te droog, de smaak te flets en de rijst te plat. Dus ik besliste om geen curry’s meer te eten. Tot mijn lief bleef zagen dat ik dit eens moest maken en voila, hier zijn we dan! Deze Thaise gele curry is zo zo zo eenvoudig, maar vooral echt heel lekker! Om deze curry extra snel te maken, heb ik een aantal tips voor jullie in petto. Je kan alles natuurlijk van 0 maken, maar met onze drukke leventjes (zeker nu ik werk haha), zijn deze tips wel handig: 1. De currypasta: Fairtrade Original heeft verschillende lekkere curry’s in de aanbieding. Maar met deze gele kruidenpasta krijgt dit gerecht de rijke smaak van Thaise kerrie. Tikje pittig, maar niet te en vooral heel lekker. Deze gele curry is van begin tot eind geproduceerd in Thailand, volgens authentiek recept. Daarnaast ontvangen de boeren een mooie fairtrade ontwikkelingspremie. Een win-win dus! 2. De groenten: Ik gebruikte de Wok­groen­te Chi­ne­se su­ger­snaps pak­soi van Albert Heijn om tijd te sparen. De groentjes zijn al voorgesneden en zijn perfect qua hoeveelheid. Het zakje bevat grofgesneden paksoi, rode ui, Chinese kool, sugar snaps en tauge. Voeg nog een beetje paprika toe, en je hebt een perfecte mix! 3. De rijst: Deze Thaise rijst van Bosto is net zoals de Basmati rijst een gearomatiseerde rijstvariëteit, afkomstig uit Thailand. Zijn natuurlijk aroma is iets minder uitgesproken in vergelijking met de Basmati rijst, maar zeker heerlijk voor al uw exotische gerechten. Eventjes 10 minuten koken, en het is al klaar!

Deze post is in samenwerking met Bosto.

ingredienten

  • 300 g kippenreepjes
  • Currypasta
  • 250 g wokgroenten (Wok­groen­te Chi­ne­se su­ger­snaps pak­soi van de AH)
  • 1 puntpaprika
  • 300 ml room
  • 50 g kokoscreme (1 zakje)
  • 125 g Bosto Thaise Jasmijnrijst (1 zakje)

Bereiding

  • Dompel het builtje in een flinke hoeveelheid kokend water en voeg, indien gewenst, zout toe. Doe een deksel op de pot en laat de rijst 10 min op een zacht vuur koken.
  • Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur en voeg de kip toe. Doe de wokgroenten erbij en wok nog 2 minuten ongeveer. Voeg de room en kokoscrème toe. Laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
  • Haal het builtje rijst met een vork uit de pot en laat het uitlekken.
  • Open het builtje en serveer de rijst met de heerlijke curry.

Geef een reactie