Je bekijkt nu Zoete aardappelchips met frisse dip

Zoete aardappelchips met frisse dip

Yes! Weer een eenvoudig “hapje” dat je zelfs perfect op voorhand kan maken. Een hapje zou ik het nu niet echt noemen, maar zie het als een kleine knabbel op tafel (of gezondere snack). Groentenchips zijn namelijk super eenvoudig om te maken, maar vooral heel lekker! En je kan perfect kiezen wat je er mee doet. Wil je liever wat pikantere chips? Of heb je liever de smaak van curry? Het kan allemaal, dus dat laat ik ook volledig aan jou over. 

Deze zoete aardappelchips zijn kleurrijk, krokant en heel eenvoudig! Perfect voor tijdens de feestdagen lijkt mij ;-).

Samen met de heerlijk frisse dip heb je een perfecte knabbel voor je aan het echte werk zou beginnen. Als dip gebruikte ik Griekse yoghurt als basis, maar ging ik voor de plantaardige variant van Alpro. Deze heeft namelijk een iets zoetere smaak dan gewone Griekse yoghurt. Samen met wat look, citroensap, peper en zout en eventueel dille heb je een fris sausje dat je kan gebruiken als dip bij de chips of zelfs op je wrap of broodje de dag erna tijdens de lunch. 

 

ingredienten

Voor de chips

  • 2 zoete aardappels 
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout 
  • Kruiden naar keuze: vb. Chilivlokken, paprikapoeder, gedroogde tijm en rozemarijn,.. 

Voor de frisse dip

  • 2 el Greek van Alpro (of Griekse yoghurt) 
  • 1 teentje look, geperst
  • 1/2 citroen, sap
  • Peper en zout

Bereiding

  • Warm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de zoete aardappelen met een mandoline of een zeer scherp mes in dunne plakjes.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de zoete aardappelchips in een enkele laag en bestrijk elke kant met olijfolie. Kruid met je favoriete kruiden en peper en zout.

  • Bak de chips voor 10 minuten tot ze goudbruin beginnen te worden en draai ze daarna één per één om. Bak nogmaals voor 7-10 minuten (naargelang de oven). Opmerking: zoete aardappelchips kunnen opeens kei snel verbranden, dus hou het zeker een beetje in het oog. 

  • Voor de dip: Meng het plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt of gewoon Griekse yoghurt, met de geperste knoflook en citroensap. Voeg eventueel nog verse bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout. Ik gebruikte het Rose Salt van Mill & Mortar als finishing touch btw ;-). 

  • Serveer de zoete aardappelchips met de dip.
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie