Je bekijkt nu Blokfood: Pizza met gorgonzola, peer en rode ui

Blokfood: Pizza met gorgonzola, peer en rode ui

Volgende week is het zover, de examens beginnen. Voor sommige is het noodlot deze week al aangebroken, dus voor die studenten: VEEL SUCCES!! Maar ik heb nog een weekje om alles op alles te zetten voordat het échte werk begint. Dit geeft mij dus ook nog een beetje tijd om af en toe een nieuw receptje uit te testen. Deze ‘pizza’ met gorgonzola, peer en rode ui is er eentje van. Zo eenvoudig (duh!), maar oh zo lekker!! Ik ben nooit echt een fan geweest van schimmelkazen door de naam ‘schimmel’, maar als ik 100% eerlijk ben, had ik het ook nog nooit geproefd, of toch niet bewust alleszins. Tot vorig jaar, ik moest met gorgonzola werken voor een bepaald gerechtje en ik was verkocht! De smaak, zo pittig maar tegelijk ook zo’n smeuïge textuur.

Gorgonzola en peer zijn zoals Bonnie & Clyde of Tom en Jerry, een onlosmakelijk duo! De peer maakt het recept lekker zoet, de gorgonzola brengt die zoute uitgesproken smaak van blauwschimmelkaas met zich mee en de rode ui in balsamico geeft net dat tikkeltje zuur. Je kan eender welk kruid gebruiken om te garneren, maar bij deze smaakexplosie speelt de munt een mooie rol door het frisse effect. Gorgonzola, peer, rode ui en walnoten zijn een klassieke en bekende smaakcombinatie uit de Italiaanse keuken. Dus of je ze nu op een pizza gooit of in een pasta steekt, het is sowieso een succes!

ingredienten

  • 1 Libanese wrap of gewone wrap
  • 2 rode uien
  • 1 tl balsamico
  • 1 tl kokosbloesemsuiker of bruine suiker
  • Scheutje water
  • 1 kleine peer
  • 100 g gorgonzola
  • Handvol walnoten
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Tijm
  • Verse munt (afwerking)
  • Honing (afwerking)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de uien in ringen. Bak de uien en de suiker zacht in wat olijfolie. Voeg de balsamico toe en schenk er een klein scheutje water bij. Laat pruttelen en kruid met peper en zout.
  • Snij de peer ongeschild in plakjes.
  • Plaats de wrap op een met bakpapier beklede ovenschaal.
  • Wrijf de wrap in met een beetje olijfolie. Beleg ze met de rode ui, schijfjes peer en gorgonzola in stukjes. Werk af met gedroogde tijm.
  • Bak de ‘pizza’ voor 15 min in de voorverwarmde oven.
  • Werk af met verse munt, walnoten en honing.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #Helenkookt! 

Geef een reactie