Foodfotografe zijn is soms toch een beroep apart. Stel je voor, om 7u opstaan om 10 receptjes te maken én te fotograferen, terwijl je nog geen hap door je keel krijgt. Maar we zijn allemaal tegen food waste, dus wat doe je? Vroeg in de ochtend pasta eten als ontbijt. Toegegeven, de dagen dat ik dessertjes maak vind ik het allemaal nét iets minder erg.
Hier stond ik om 9u ’s morgens in de geitenkaassaus te roeren alsof het niets was. Het receptje is snel, lekker en vooral super gemakkelijk! De drie belangrijkste smaakmakers zijn broccoli, verse geitenkaas en pancetta, trust me, je zal snel nog een bordje willen!
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 20 minuten
ingredienten
- 150 g zachte geitenkaas
- 150 ml Solo Crèmefine
- 1 sjalot
- 4 schelletjes pancetta
- 150 g broccoli
- Tagliatelle
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Laat goed uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en beleg met de pancetta. Laat 10 min krokant worden in de oven.
- Maak ondertussen de geitenkaassaus. Snij een sjalot in kleine stukjes. Stoof aan in een steelpannetje met wat olijfolie. Voeg de Solo Crèmefine toe. Meng de geitenkaas hierdoor. Kruid met peper en zout en laat zachtjes inkoken.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes en blancheer deze kort in kokend water. Laat 3 à 4 minuten koken en spoel direct af met koud water. Zo stop het garen.
- Meng de pasta met de saus en roer de pasta door de broccoli.
- Doe alles in een grote serveerschaal, verkruimel er de geitenkaas en krokante pancetta over en serveer.