Een eenvoudig gerechtje dat perfect werkt als bijgerechtje of als heerlijk winters hoofdgerecht op een koude winterdag.
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 35 minuten
ingredienten
- 1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden
- 3 el olijfolie
- 1 tl za’atar
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zwarte komijn (nigella seeds)
- 100 g feta, verkruimeld
- Handvol pistachenoten, in kleine stukjes
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de bloemkoolroosjes met de olijfolie, de za’atar, paprikapoeder en peper en zout. Bak gedurende 30 min in de voorverwarmde oven.
- Werk de geroosterde bloemkool af met de verkruimelde feta en stukjes pistachenoten. Werk af met wat zwarte komijn (nigella seeds).
- Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!
Zou je hier ook kikkererwten aan kunnen toevoegen in de oven?
Hey Marjolein, tuurlijk! Laat deze dan eerst eventjes goed uitlekken, dep ze af met wat keukenpapier en voeg een beetje olijfolie en kruiden naar keuze toe ;-).