Je bekijkt nu Geroosterde bloemkool met feta

Geroosterde bloemkool met feta

Een eenvoudig gerechtje dat perfect werkt als bijgerechtje of als heerlijk winters hoofdgerecht op een koude winterdag. 

ingredienten

  • 1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden 
  • 3 el olijfolie 
  • 1 tl za’atar 
  • 1 tl paprikapoeder 
  • 1 tl zwarte komijn (nigella seeds)
  • 100 g feta, verkruimeld
  • Handvol pistachenoten, in kleine stukjes 
  • Peper en zout 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  • Meng de bloemkoolroosjes met de olijfolie, de za’atar, paprikapoeder en peper en zout. Bak gedurende 30 min in de voorverwarmde oven.
  • Werk de geroosterde bloemkool af met de verkruimelde feta en stukjes pistachenoten. Werk af met wat zwarte komijn (nigella seeds). 
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Dit bericht heeft 2 reacties

    1. Helen

      Hey Marjolein, tuurlijk! Laat deze dan eerst eventjes goed uitlekken, dep ze af met wat keukenpapier en voeg een beetje olijfolie en kruiden naar keuze toe ;-).

Geef een reactie