Niet veel tijd of zin om uitgebreid te koken deze vrijdagavond? No worries, one pot pasta to the rescue. Snel, weinig afwas en vooral super lekker!! Oh en die potten en pannen, die kan jij ook winnen!
Lagostina is een Italiaans potten- en pannenmerk van topkwaliteit. Ze zorgen ervoor dat ingrediënten hun smaak en kwaliteit behouden, en ze gaan uitzonderlijk lang mee. Het verfijnde design in combinatie m et de perfecte afwerking is de kers op de taart.
Vanaf 14/11 heeft Delhaize een spaaractie gestart waarmee je 13 exclusieve items kan sparen. Voor elke € 10 die je uitgeeft bij Delhaize, ontvang je een stempel/ sticker op je spaarkaart. En het goede nieuws? Ik geef een halfvolle spaarkaart weg!
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 20 minuten
Op maandag 2 december ga ik naar de Delhaize in de Sint-Paulusstraat in Antwerpen. Tussen 19 en 19.15u kan je mij daar vinden met jouw kaart in handen! De persoon die mij als eerste vindt, krijgt zomaar voor niets de spaarkaart mee. Graag gedaan!
ingredienten
- 150 g chorizo
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 teentje look
- 150 g kerstomaatjes
- 1 takje rozemarijn
- 200 g penne
- 1 bouillonblokje (kip of groenten)
- Handvol platte peterselie
- Scheutje olijfolie
- Peper en zout
- Cayennepeper
- Parmezaanse kaas (afwerking)
Bereiding
- Snij de chorizo in blokjes. Snij de ui fijn. Hak de peterselie fijn. Breng per persoon 75 cl water aan de kook in een waterkoker of in een grote pot.
- Verwarm in een pan met hoge rand een scheutje olijfolie en voeg de chorizo en ui toe. Laat 3-4 minuten stoven.
- Pers de knoflook en snij de paprika in blokjes. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak fijn. Voeg alles toe aan de pan en laat even meestoven.
- Voeg het hete water toe en voeg dan de penne en de kippenbouillon toe en roer goed. Zet een deksel op de pot en laat 10 minuten koken, totdat de pasta bijna gaar is.
- Haal het deksel van de pot en laat nog 3-4 minuten verderkoken, totdat de saus is ingedikt en de pasta gaar is. Roer regelmatig. Proef en breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Serveer met de peterselie erover gestrooid en werk af met parmezaanse kaas.