Ga naar inhoud
Zoeken
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
Menu
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
  • Bestel mijn kookboek
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Over mezelf
  • Privacyverklaring
  • Fine dining in uw kot: #BestOfAntwerp

    Fine dining in uw kot: #BestOfAntwerp

    • Bericht gepubliceerd op:april 19, 2020
    • Berichtcategorie:Getest & goedkgekeurd/Leuke adresjes/Lifestyle

    Eerder deze week zag ik de hashtag #bestofantwerp verschijnen op Instagram vergezeld door heerlijke gerechtjes die prachtig gedresseerd werden. Op restaurant gaan, ging natuurlijk niet, dus begon de zoektocht naar…

    Lees verderFine dining in uw kot: #BestOfAntwerp
    Scampi & groene asperges beignets

    Scampi & groene asperges beignets

    • Bericht gepubliceerd op:april 13, 2020
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten/Tussendoortjes

    Groene asperges en gerookte zalm, een iconisch duo dat elke keer komt piepen wanneer Pasen in de buurt komt. Ook deze keer ging ik voor deze topcombinatie, maar voegde ik…

    Lees verderScampi & groene asperges beignets
    Double chocolate chip cookies met ijs

    Double chocolate chip cookies met ijs

    • Bericht gepubliceerd op:april 12, 2020
    • Berichtcategorie:Dessert/Recepten

    We zijn in cookie and ice cream heaven met deze heerlijke Double Chocolate Chip Cookie Ice Cream Sandwiches! Na het ontdekken van de nieuwe smaken van Aplro, leek het mij…

    Lees verderDouble chocolate chip cookies met ijs
    Kokos chiapudding met rood fruit en granola

    Kokos chiapudding met rood fruit en granola

    • Bericht gepubliceerd op:april 10, 2020
    • Berichtcategorie:Ontbijt/Recepten

    Pasen voor de deur, dus dat betekent op zoek gaan naar lekkere en simpele gerechtjes voor tijdens je Paasbrunch! Ik ging voor deze romige kokos chiapudding met knapperige granola van…

    Lees verderKokos chiapudding met rood fruit en granola
    Nocciolata: 100 % Biologisch, 100 % Italiaans, 0% palmolie

    Nocciolata: 100 % Biologisch, 100 % Italiaans, 0% palmolie

    • Bericht gepubliceerd op:april 5, 2020
    • Berichtcategorie:Getest & goedkgekeurd/Lifestyle

    Zoals jullie weten, woon ik al enkele maanden samen met mijn lief in Antwerpen. Hij wordt dan ook (ongewild) meegesleurd in mijn passie voor eten en uitgebreid ontbijten. Terwijl ik…

    Lees verderNocciolata: 100 % Biologisch, 100 % Italiaans, 0% palmolie
    Mini cheesecake met rode vruchten

    Mini cheesecake met rode vruchten

    • Bericht gepubliceerd op:april 5, 2020
    • Berichtcategorie:Dessert/Recepten

    Het was weer zo'n middag waar ik het nodig vond om heel het appartement te kuisen. Dit houdt in dat ik dan de keuken uitgebreid onder handen neem, en dus…

    Lees verderMini cheesecake met rode vruchten
    Lente omelet met asperges

    Lente omelet met asperges

    • Bericht gepubliceerd op:april 2, 2020
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Volgende week staat Pasen voor de deur, en dat betekent normaal gezien een gezellige Paasbrunch met vrienden en familie en paaseieren zoeken in de tuin. Jammer genoeg is dat dit…

    Lees verderLente omelet met asperges
    Zalm-zoete aardappelburger met rozemarijnpatatjes

    Zalm-zoete aardappelburger met rozemarijnpatatjes

    • Bericht gepubliceerd op:maart 31, 2020
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Deze zalm-zoete aardappelburgers verschenen gisteren op mijn Instastory en waren direct een succes. En eerlijk gezegd, is dat volledig terecht! Deze burgers zijn eenvoudig, snel klaar en vooral zo lekker.…

    Lees verderZalm-zoete aardappelburger met rozemarijnpatatjes
    Kip tikka masala met naanbrood

    Kip tikka masala met naanbrood

    • Bericht gepubliceerd op:maart 27, 2020
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Eerlijk is eerlijk, ik heb nog nooit Kip tikka masala gemaakt of zelfs gegeten. Maar toen ik enkele verloren kippenblokjes in mijn koelkast zag liggen, leek mij dit wel de…

    Lees verderKip tikka masala met naanbrood
    Chocolade bananenbrood

    Chocolade bananenbrood

    • Bericht gepubliceerd op:maart 27, 2020
    • Berichtcategorie:Dessert/Ontbijt/Recepten

    Ken je zo van die momenten dat je in de supermarkt loopt, en een tros bananen koopt. Je weet dat het plan is om al die bananen die week op…

    Lees verderChocolade bananenbrood
    • Naar vorige pagina
    • 1
    • …
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • …
    • 25
    • Naar volgende pagina
    Zijn dit dan de laatste zomerdagen? 🥹🌻🩷🌞
    na iets meer dan vijf maanden thuis, begint er mor na iets meer dan vijf maanden thuis, begint er morgen een nieuw hoofdstuk. vijf maanden waarin de tijd soms vloog, soms kroop. dagen die voelden als eeuwig zomerlicht, en nachten die soms zo zwaar waren dat alleen jouw guitig glimlachje ze droeg.

we hadden onze kleine rituelen, ons eigen universum van oneindig veel kusjes en warme knuffels. jij was mijn partner-in-crime tijdens de ochtendlijke chaos, maar ook mijn excuus om soms gewoon nog even te blijven liggen.

morgen moet ik dit loslaten. het idee dat ik je vanaf dan niet meer de hele dag zie, voelt dubbel. maar tegelijk weet ik: ‘‘s avonds, als ik je weer zie, zal onze knuffel dubbel zo warm aanvoelen. ❤️
    Easy peasy lunch - fritters van erwtjes en mais 🌽💛 perfect voor je lunch deze middag! In het filmpje is mijn volgorde niet 100%, but it does the trick. Hier dus een iets logischere volgorde 🤪

Meng 30-35g bloem, 2 el maizena, 1/2 tl bakpoeder, 1 el lookpoeder en peper en zout in een grote kom. Voeg hier 1 ei en 2 el water of melk aan toe. Meng met een garde of vork. 

Voeg vervolgens de groentjes toe: 200g erwtjes, 140g mais, 1 gesneden sjalot en 50g geraspte kaas toe en meng alles goed. Verhit een grote scheut arachide olie in een pan en schep telkens met een eetlepel het deeg in de pan. Bak de fritters goudbruin en krokant. 

Serveer met een fris slaatje en harissa mayo: hiervoor meng je eenvoudigweg 1 el harissa met 1 el mayonaise (of een beetje Griekse yoghurt). 

That’s it! Enjoy 🧡 #helenkookt
    24h in Gent 💛 - op 1 september begin ik terug t 24h in Gent 💛 - op 1 september begin ik terug te werken op kantoor, dus leek een kort weekendje weg met ons drie mij meer dan welkom. Kuieren door de straten, genieten van overheerlijk eten, kleine discoparty in’t toilet, lekkere cocktails met zich op Gent, een verrassend goeie nachtrust, en vooral heerlijke quality time! 

Merci @yalohotel voor de uitnodiging, het heeft ons deugd gedaan 🫶🏽 #visitghent#yalohotel

    Samenwerken?

    info@helenkookt.be
    • © 2020, Helen Kookt
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring
    • Realisatie Studio Solveig