Ga naar inhoud
Zoeken
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
Menu
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
  • Bestel mijn kookboek
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Over mezelf
  • Privacyverklaring
  • Fine dining in uw kot: #BestOfAntwerp

    Fine dining in uw kot: #BestOfAntwerp

    • Bericht gepubliceerd op:april 19, 2020
    • Berichtcategorie:Getest & goedkgekeurd/Leuke adresjes/Lifestyle

    Eerder deze week zag ik de hashtag #bestofantwerp verschijnen op Instagram vergezeld door heerlijke gerechtjes die prachtig gedresseerd werden. Op restaurant gaan, ging natuurlijk niet, dus begon de zoektocht naar…

    Lees verderFine dining in uw kot: #BestOfAntwerp
    Scampi & groene asperges beignets

    Scampi & groene asperges beignets

    • Bericht gepubliceerd op:april 13, 2020
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten/Tussendoortjes

    Groene asperges en gerookte zalm, een iconisch duo dat elke keer komt piepen wanneer Pasen in de buurt komt. Ook deze keer ging ik voor deze topcombinatie, maar voegde ik…

    Lees verderScampi & groene asperges beignets
    Double chocolate chip cookies met ijs

    Double chocolate chip cookies met ijs

    • Bericht gepubliceerd op:april 12, 2020
    • Berichtcategorie:Dessert/Recepten

    We zijn in cookie and ice cream heaven met deze heerlijke Double Chocolate Chip Cookie Ice Cream Sandwiches! Na het ontdekken van de nieuwe smaken van Aplro, leek het mij…

    Lees verderDouble chocolate chip cookies met ijs
    Kokos chiapudding met rood fruit en granola

    Kokos chiapudding met rood fruit en granola

    • Bericht gepubliceerd op:april 10, 2020
    • Berichtcategorie:Ontbijt/Recepten

    Pasen voor de deur, dus dat betekent op zoek gaan naar lekkere en simpele gerechtjes voor tijdens je Paasbrunch! Ik ging voor deze romige kokos chiapudding met knapperige granola van…

    Lees verderKokos chiapudding met rood fruit en granola
    Nocciolata: 100 % Biologisch, 100 % Italiaans, 0% palmolie

    Nocciolata: 100 % Biologisch, 100 % Italiaans, 0% palmolie

    • Bericht gepubliceerd op:april 5, 2020
    • Berichtcategorie:Getest & goedkgekeurd/Lifestyle

    Zoals jullie weten, woon ik al enkele maanden samen met mijn lief in Antwerpen. Hij wordt dan ook (ongewild) meegesleurd in mijn passie voor eten en uitgebreid ontbijten. Terwijl ik…

    Lees verderNocciolata: 100 % Biologisch, 100 % Italiaans, 0% palmolie
    Mini cheesecake met rode vruchten

    Mini cheesecake met rode vruchten

    • Bericht gepubliceerd op:april 5, 2020
    • Berichtcategorie:Dessert/Recepten

    Het was weer zo'n middag waar ik het nodig vond om heel het appartement te kuisen. Dit houdt in dat ik dan de keuken uitgebreid onder handen neem, en dus…

    Lees verderMini cheesecake met rode vruchten
    Lente omelet met asperges

    Lente omelet met asperges

    • Bericht gepubliceerd op:april 2, 2020
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Volgende week staat Pasen voor de deur, en dat betekent normaal gezien een gezellige Paasbrunch met vrienden en familie en paaseieren zoeken in de tuin. Jammer genoeg is dat dit…

    Lees verderLente omelet met asperges
    Zalm-zoete aardappelburger met rozemarijnpatatjes

    Zalm-zoete aardappelburger met rozemarijnpatatjes

    • Bericht gepubliceerd op:maart 31, 2020
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Deze zalm-zoete aardappelburgers verschenen gisteren op mijn Instastory en waren direct een succes. En eerlijk gezegd, is dat volledig terecht! Deze burgers zijn eenvoudig, snel klaar en vooral zo lekker.…

    Lees verderZalm-zoete aardappelburger met rozemarijnpatatjes
    Kip tikka masala met naanbrood

    Kip tikka masala met naanbrood

    • Bericht gepubliceerd op:maart 27, 2020
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Eerlijk is eerlijk, ik heb nog nooit Kip tikka masala gemaakt of zelfs gegeten. Maar toen ik enkele verloren kippenblokjes in mijn koelkast zag liggen, leek mij dit wel de…

    Lees verderKip tikka masala met naanbrood
    Chocolade bananenbrood

    Chocolade bananenbrood

    • Bericht gepubliceerd op:maart 27, 2020
    • Berichtcategorie:Dessert/Ontbijt/Recepten

    Ken je zo van die momenten dat je in de supermarkt loopt, en een tros bananen koopt. Je weet dat het plan is om al die bananen die week op…

    Lees verderChocolade bananenbrood
    • Naar vorige pagina
    • 1
    • …
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • …
    • 25
    • Naar volgende pagina
    Uitwaaien ❤️ Uitwaaien ❤️
    Zó verliefd op alle authentieke details in ons hu Zó verliefd op alle authentieke details in ons huis. De kleuren, de materialen, de gekke details. Verhalen in elke hoek 🧡 (but don’t be fooled, er is ook nog wat werk aan de winkel 🤪)
 
1-5: de kleurrijke details in Félix zijn kamer, het zonlicht op de middag, de nostalgische mix van oude spulletjes en meubels uit mijn kindertijd
6-8: marmer liefde en kitscherige kranen
10-13: weer die prachtige lichtinval, crazy details, sierlijsten en parket
14: mijn favo boom (Japanse esdoorn voor de geïnteresseerden) die elk seizoen de mooiste kleuren tevoorschijn tovert
15: ereplekje voor onze hortensia’s
    Het is zondag, de herfstzon schijnt en ik heb goes Het is zondag, de herfstzon schijnt en ik heb goesting in comfort food. Wentelteefjes it is! 

2 eieren 
100 ml melk
1 zakje vanillesuiker
Snufje kaneel 
Oud brood 

Alle ingrediënten mengen en het brood erdoor halen. Bakken in een beetje boter of kokosolie, en that’s it! Ik werkte ze af met gebakken banaan en magere kwark 🍌💛
    Worden jullie om de oren geslagen met pompoenrecep Worden jullie om de oren geslagen met pompoenrecepten? Waarschijnlijk wel! Eentje extra kan dus zeker geen kwaad hé 🧡🎃 

* 1 flespompoen
* 1 witte ui
* 2 teentjes look
* ½ tl uienpoeder
* ½ tl lookpoeder
* 750 ml groentenbouillon
* 160 g orzo 
* 50 g Parmezaanse kaas 
* 1 bol burrata 
* 30 g walnoten, geroosterd
* Verse basilicum, afwerking 
* Peper en zout 
* Olijfolie
 
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was en halveer de flespompoen en verwijder de pitten. Snij vervolgens in blokjes. Je mag de schil er aan laten. Snij ook de ui en look fijn.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik hierop de gesneden pompoen. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper, zout, uienpoeder en lookpoeder. Plaats in de oven voor 30 min.
4. Los één bouillonblokje op in 750 ml water. Zet even apart.
5. Verhit een scheutje olijfolie op een middelhoog vuur in een grote pan. Fruit de ui en look aan tot deze glazig is. Eens de ui glazig is, voeg je de orzo toe en bak een minuutje mee aan. Voeg lepel per lepel de bouillon toe tot deze oplost. Hou een klein scheutje over voor de pompoenpuree. Roer gedurende 10 – 15 min door de orzo tot deze beetgaar is.
6. Haal de gebakken pompoen uit de oven en plaats in je keukenblender. Hou nog enkele stukjes pompoen opzij voor op het einde. Pureer de rest van de pompoen tot een mooie gladde puree. Voeg gerust een scheutje bouillon toe om deze eenvoudiger te pureren. 
7. Roer de pompoenpuree door de orzo door en breng op smaak met de Parmezaanse kaas, peper en zout.
8. Serveer met de burrata, geroosterde pompoen, walnoot en verse basilicum. Werk af met extra Parmezaanse kaas.

#helenkookt

    Samenwerken?

    info@helenkookt.be
    • © 2020, Helen Kookt
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring
    • Realisatie Studio Solveig