Je bekijkt nu Fine dining in uw kot: #BestOfAntwerp

Fine dining in uw kot: #BestOfAntwerp

Eerder deze week zag ik de hashtag #bestofantwerp verschijnen op Instagram vergezeld door heerlijke gerechtjes die prachtig gedresseerd werden. Op restaurant gaan, ging natuurlijk niet, dus begon de zoektocht naar waar dat eten wél vandaan kwam. Want geef toe, het mag soms wel eens wat meer zijn dan frietjes, boerenkost of sushi!

#bestofantwerp is een samenwerking tussen sterrenrestaurant ’t Zilte (**), Dim Dining (beste Aziaat van België), One Eighty en chocolatier Jitsk (ontdekking van het jaar), waarbij ze afhaalmenu’s leveren onder de naam Best of Antwerp. Gezien de huidige situatie willen ze samen de beleving uit het restaurant thuis voorzetten.

Door middel van een viergangenmenu voor 69 euro kan je je voor één keer nog eens in een sterrenzaak wanen.

Je kan kiezen uit twee voorgerechten, één hoofdgerecht en één dessert. Naast je gerechtjes ontvang je ook nog koffie, water en pralines. Een gebruiksaanwijzing over hoe je de gerechtjes zelf nog opwarmt en afwerkt krijg je er uiteraard bij! Wij kozen volgende gerechtjes: 

VOORGERECHT

  • Ganzenleverflan met gerookte paling en zuurdesem
  • Shiitake bouillon met kreeft ravioli
  • Asperges
  • Sushi met paling

HOOFDGERECHT 

  • Kwartel met miso shiro en prei
  • Kabeljauw met garnaaltjes

DESSERT 

  • Yoghurt kumquat en amandel
  • Chocolade sesam en balsamico

Deze gerechtjes zijn deze week niet meer te verkrijgen, maar neem zeker eens een kijkje op hun website om de aangepaste menu  van deze week te zien.

Wij waren alvast een grote fan van het concept! Niet alleen waren de gerechtjes makkelijk te bereiden, daarnaast konden we genieten van verrassende smaken en dit alles in het vertrouwde kader van onze eetkamer. Het zijn barre tijden voor wie een horecazaak heeft en voorlopig zal het nog even duren voor we allemaal terug op restaurant gaan mogen, maar langs deze weg kunnen wij de horeca toch een duwtje in de rug geven!

Bestellingen kunnen afgehaald worden van donderdag tot en met zondag tussen 16 en 20 uur in restaurant Dim Dining op de Vrijdagmarkt 7.

Bestellen kan via bestofantwerp.be. Alle bestelde boxen kunnen sinds kort ook worden geleverd.

Geef een reactie