TIO Antwerp

ANTWERPEN

Antwerpen is weer een plekje rijker!

TÍO, een op-en-top Catalaanse tapasbar in het hartje van ’t Zuid, heeft zijn weg gevonden naar de Marnixplaats. Raphael Helsmoortel (het brein achter Sum Sum, La Taquería, Sumac én Fugu) en Mo Aoulad (Meat & Eat en Patine) stampten samen deze leuke zaak recent uit de grond, waarbij Barcelona, tapas en cava centraal staan!

 

 

SFEER + INTERIEUR

Barcelona, maar dan in eigen Stad, weer een leuk adresje voor als je je even in het buitenland wil wanen. Met een extra groot buitenterras, gezellige marmeren tafeltjes en Spaanse muziek op de achtergrond voel je je direct in warmere oorden, maar dan volledig COVID-19 proof. Tijdens de lockdown bouwde het restaurant, dat oorspronkelijk in april de deuren zou openen, aan een extra groot terras om veilig buiten te dineren. Binnen ziet het er trouwens ook heel gezellig uit, met veel planten, ruwe muren en schattige tegeltjes.

Wij zaten door het slechte weer binnen op de tweede verdieping, waar de rook van de josper (grilloven) tot helemaal boven kwam. Dit was eerlijk gezegd een klein minpuntje. Op de tweede verdieping, die niet al te groot is, hing een grote dikke laag rook.

COCKTAILS EN DRINKS

TÍO staat bekend voor zijn cava (brut en rosé) geserveerd in kleine coupkes. Daarnaast serveren ze ook veel Spaanse wijnen per glas, waardoor er voor elk wat wils is en je niet per se een hele fles moet kopen. Wij kozen voor drie cocktails die niet op de kaart stonden: eentje met Campari, eentje met ginger beer en een frisse Gin-Tonic. Volgende keer ga ik sowieso voor de cava, helemaal niet duur en super leuk gereserveerd!

DISHES

Op de kaart kan je heel wat typisch Spaanse gerechtjes terugvinden, waarvan sommige worden klaargemaakt op de josper, een combinatie tussen grill- en houtskooloven. Denk maar aan pulled lamb met aubergine-dip, klassieke patatas bravas, mini hamburgers ‘txogitxu’ met gekonfijte ui en manchegokaas, gambas met kruiden en look en de Pimientos de Padron, gegrilde Spaanse pepers met zeezout. Onze favoriet? Mosselen met chorizo, harissa en geitenkaas. Superlekker, en vooral verrassend! Ga dus vooral voor de gerechtjes die op de josper worden klaargemaakt, die vonden wij lekkerder dan de gefrituurde gerechtjes.

De avond sloten we af met een klassiek mandje churro’s met chocoladesaus en een heerlijke cheesecake met Dulce de leche die ik zeker eens ga proberen namaken!

Geef een reactie