Je bekijkt nu The Messy Chef – De Vlaamse Jamie Oliver?
Processed with VSCO with a6 preset

The Messy Chef – De Vlaamse Jamie Oliver?

Jelle Beeckman, he did it (again)!

Waar is de tijd dat we nog een beetje onwennig aan tafel zaten op (mijn eerste nota bene) pr-etentje in Gent? Als jonge, mannelijke blogger tussen zoveel vrouwen wist je direct op te vallen met je typische stijl en leuke verhalen. Toen zag iedereen in de zaal al wat voor bakken talent je wel niet in jou had, en wat ben ik blij dat heel Vlaanderen dat nu ook mag aanschouwen.

Jelle, 31, een naar West-Vlaanderen uitgeweken Gentenaar is de papa van peutertje Fauve en beter bekend bij het grote publiek onder de naam “The Messy Chef“. Samen met zijn broer Hans runt hij een foodtruck, gespecialiseerd in Belgisch streetfood. Denk maar aan heerlijke hamburgers, stoverij, witte pens en zelfs appelmoes met kip! Je kan ze alvast boeken voor een feestje met je bubbel of natuurlijk ook voor volgend jaar ;-).

Eind april bracht Jelle ook zijn eerste kookboek op de markt. En zoals hij het zelf pérfect omschrijft op de achterflap van zijn boek: “In zijn eerste kookboek haalt hij zijn mes en vlotte pen boven voor gerechten die lekker normaal en toch abnormaal lekker zijn. Gemakkelijk, snel én met ingrediënten waarvoor je geen kilometers op safari moet trekken. Afgekruid met de nodige dosis humor en herkenbare verhalen geeft dit boek niet alleen inspiratie voor tijdens een drukke werkweek, het is ook gewoon leuk om te lezen.”

Toen ik het boek vorige week in mijn bus ontving, was ik dan ook kei benieuwd naar al zijn recepten! Want als er één ding is wat Jelle fantastisch goed kan, dan is het wel koken en grappige anekdotes vertellen. Ik ging direct voor twee gerechtjes die week; de vol-au-vent met kip aan’t spit en de Griekse schotel met zoete aardappel. Beiden super eenvoudig, weinig ingrediënten en vooral MEGA LEKKER!! Zoals ik eerder zei: Jelle, you dit it! Proficiat hé makker!! Te verkrijgen via Bol.com, Standaard Boekhandel,.. voor 24,99 EUR!

Geef een reactie