Je bekijkt nu Nocciolata: 100 % Biologisch, 100 % Italiaans, 0% palmolie

Nocciolata: 100 % Biologisch, 100 % Italiaans, 0% palmolie

Zoals jullie weten, woon ik al enkele maanden samen met mijn lief in Antwerpen. Hij wordt dan ook (ongewild) meegesleurd in mijn passie voor eten en uitgebreid ontbijten. Terwijl ik smoothie bowls, havermoutpap en chia puddings in elkaar flans, is hij eerder iemand die geniet van de simpele dingen in het leven, zoals een boterham met choco! En liefst van al, een goeie dikke klodder Nutella. Er is dan ook geen twijfel mogelijk, Nutella is de marktleider geworden als het gaat over hazelnootpasta’s. Als je denkt aan een boterham met choco, dan denk je onmiddellijk aan Nutella op je brood.


Toeval of niet, onlangs kreeg ik een potje Nocciolata in handen, een uit Italië geïmporteerde biologische hazelnootpasta zonder palmolie. Hazelnootpasta is een spread gemaakt van hazelnoten, suiker (of een ander soort zoetstof) en cacaopoeder. Er is altijd een soort van toegevoegde olie, melkpoeder en een paar andere ingrediënten aanwezig, om het toch een beetje verslavend te maken. Nocciolata daarentegen is een gamma smeerpasta’s dat enkel genoegen neemt met de allerbeste, zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten. De producten zijn glutenvrij en bevatten geen palmolie noch kunstmatige aroma’s of kleurstoffen. Het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago zweert bij een productieproces dat de planeet eerbiedigt, ook voor de productie van zijn honing, fruitbereidingen voor de boterham en smeerpasta’s die inspelen op de huidige trends. En hoewel de bijzondere, ambachtelijke onderneming in de loop der jaren fors is gegroeid, bevindt ze zich nog steeds in de bergachtige regio waar het verhaal ooit begon.

Het leek mij dan natuurlijk de uitgelezen kans om mijn vriend aan een smaaktest te onderwerpen. Toch had ik wat schrik dat hij direct zou doorhebben wat de toast met Nutella, en wat de toast met Nocciolata was. De meeste vegan chocolade-hazelnootpasta’s hebben namelijk de neiging om heel erg naar pure chocolade te smaken en hebben vaak een dikkere consistentie.

Na het proeven was het meteen duidelijk dat dit verdorie toch wel heel lekker was, vegan of niet-vegan. Het is niet de typische smaak van Nutella, maar daarom is het niet minder goed. Integendeel, je proeft een rijke chocoladesmaak met hazelnoten. Mijn lief was zelfs enkele keren in de war en kon het verschil echt moeilijk achterhalen. Een geslaagde smaaktest denk ik dan! Info: – 100% recycleerbare glazen potten + deksels. Etiketten uit papier met FSC-keurmerk. – Te koop in de 300 biowinkels in België (Origin’o, BioShop, Färm, Sequoia,…), bij Delhaize en bij Carrefour. – Prijs: voor 350 g tussen de 4,79 EUR en 5,29 EUR

Geef een reactie