Ga naar inhoud
Zoeken
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
Menu
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
  • Bestel mijn kookboek
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Over mezelf
  • Privacyverklaring
  • Christmas is coming: Witte chocolade cheesecake

    Christmas is coming: Witte chocolade cheesecake

    • Bericht gepubliceerd op:december 29, 2019
    • Berichtcategorie:Dessert/Kerst/Recepten

    Cheesecake, als jullie mij en mijn blog al een tijdje kennen en volgen weten jullie dat ik echt verliefd ben op cheesecake! Toen ik van Rueda wijnen de leuke opdracht…

    Lees verderChristmas is coming: Witte chocolade cheesecake
    Christmas is coming: Panna cotta met thee

    Christmas is coming: Panna cotta met thee

    • Bericht gepubliceerd op:december 22, 2019
    • Berichtcategorie:Dessert/Kerst/Recepten

    De laatste stop in mijn Kerstmenu is deze heerlijke panna cotta met thee. Thee? Ja, thee! Special.T bestaat in 2020 tien jaar en dat willen ze vieren. Het merk is gespecialiseerd in thee-innovatie…

    Lees verderChristmas is coming: Panna cotta met thee
    Christmas is coming: Eendenfilet met pompoen en seizoensgroenten

    Christmas is coming: Eendenfilet met pompoen en seizoensgroenten

    • Bericht gepubliceerd op:december 21, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Kerst/Recepten

    En we zijn aanbeland bij de voorlaatste stop in onze Kerstmenu: het hoofdgerecht! Wil je een stressvrij kerstdiner, én kunnen genieten van de tijd met je vrienden en familie? Mijn doel…

    Lees verderChristmas is coming: Eendenfilet met pompoen en seizoensgroenten
    Christmas is coming: pompoensoep met St. Môret

    Christmas is coming: pompoensoep met St. Môret

    • Bericht gepubliceerd op:december 15, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Kerst/Recepten

    En hier zijn we dan weer, na de hapjes en de cocktail is het tijd voor het voorgerechtje van de avond. Voor mij zijn hapjes en het  dessert eigenlijk écht…

    Lees verderChristmas is coming: pompoensoep met St. Môret
    Cranberry whisky met rozemarijn

    Cranberry whisky met rozemarijn

    • Bericht gepubliceerd op:december 13, 2019
    • Berichtcategorie:Drinks/Kerst/Recepten

    Na al die hapjes van de voorbije dagen is het tijd voor de volgende stap in deze kerstmenu! Ik drink héél graag cocktails, eigenlijk liever dan champagne of wijn. Dus…

    Lees verderCranberry whisky met rozemarijn
    Christmas is coming: Scampi’s met spicy mango chutney

    Christmas is coming: Scampi’s met spicy mango chutney

    • Bericht gepubliceerd op:december 13, 2019
    • Berichtcategorie:Kerst/Recepten/Tussendoortjes

    Na de overdosis aan kaas in de vorige kerst-posts, ga ik deze keer voor iets exotisch! Scampi’s en spicy mangochutney om de kersthapjesreeks af te sluiten. Niet alleen is het…

    Lees verderChristmas is coming: Scampi’s met spicy mango chutney
    Christmas is coming: St. Môret kroketjes met tapenade

    Christmas is coming: St. Môret kroketjes met tapenade

    • Bericht gepubliceerd op:december 5, 2019
    • Berichtcategorie:Kerst/Recepten/Tussendoortjes

    En het is weer bijna daar! Binnen exact 20 dagen is het Kerst, dus tijd voor feest en vooral tijd voor een uitgebreid feestmenu. Zoals ik al zei in het…

    Lees verderChristmas is coming: St. Môret kroketjes met tapenade
    Lazy One Pot Pasta

    Lazy One Pot Pasta

    • Bericht gepubliceerd op:december 1, 2019
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Niet veel tijd of zin om uitgebreid te koken deze vrijdagavond? No worries, one pot pasta to the rescue. Snel, weinig afwas en vooral super lekker!! Oh en die potten…

    Lees verderLazy One Pot Pasta
    Christmas is coming: Winterse camembert met appel en walnoten

    Christmas is coming: Winterse camembert met appel en walnoten

    • Bericht gepubliceerd op:november 23, 2019
    • Berichtcategorie:Recepten/Tussendoortjes

    Kei leuk nieuws! Binnenkort verschijn ik in De Morgen met een artikeltje over de feestdagen. Ik ben geen expert als het aankomt op koken tijdens de feestdagen, maar toch leek…

    Lees verderChristmas is coming: Winterse camembert met appel en walnoten
    Foodbag: End of the Year edition

    Foodbag: End of the Year edition

    • Bericht gepubliceerd op:november 19, 2019
    • Berichtcategorie:Getest & goedkgekeurd/Lifestyle

    It’s that time of the year again! Speciaal voor de feestdagen komt Foodbag opnieuw met een feestbox, met daarin alle recepten en ingrediënten voor een feestelijk viergangendiner. Voor je deur geleverd,…

    Lees verderFoodbag: End of the Year edition
    • Naar vorige pagina
    • 1
    • …
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • …
    • 25
    • Naar volgende pagina
    Zijn dit dan de laatste zomerdagen? 🥹🌻🩷🌞
    na iets meer dan vijf maanden thuis, begint er mor na iets meer dan vijf maanden thuis, begint er morgen een nieuw hoofdstuk. vijf maanden waarin de tijd soms vloog, soms kroop. dagen die voelden als eeuwig zomerlicht, en nachten die soms zo zwaar waren dat alleen jouw guitig glimlachje ze droeg.

we hadden onze kleine rituelen, ons eigen universum van oneindig veel kusjes en warme knuffels. jij was mijn partner-in-crime tijdens de ochtendlijke chaos, maar ook mijn excuus om soms gewoon nog even te blijven liggen.

morgen moet ik dit loslaten. het idee dat ik je vanaf dan niet meer de hele dag zie, voelt dubbel. maar tegelijk weet ik: ‘‘s avonds, als ik je weer zie, zal onze knuffel dubbel zo warm aanvoelen. ❤️
    Easy peasy lunch - fritters van erwtjes en mais 🌽💛 perfect voor je lunch deze middag! In het filmpje is mijn volgorde niet 100%, but it does the trick. Hier dus een iets logischere volgorde 🤪

Meng 30-35g bloem, 2 el maizena, 1/2 tl bakpoeder, 1 el lookpoeder en peper en zout in een grote kom. Voeg hier 1 ei en 2 el water of melk aan toe. Meng met een garde of vork. 

Voeg vervolgens de groentjes toe: 200g erwtjes, 140g mais, 1 gesneden sjalot en 50g geraspte kaas toe en meng alles goed. Verhit een grote scheut arachide olie in een pan en schep telkens met een eetlepel het deeg in de pan. Bak de fritters goudbruin en krokant. 

Serveer met een fris slaatje en harissa mayo: hiervoor meng je eenvoudigweg 1 el harissa met 1 el mayonaise (of een beetje Griekse yoghurt). 

That’s it! Enjoy 🧡 #helenkookt
    24h in Gent 💛 - op 1 september begin ik terug t 24h in Gent 💛 - op 1 september begin ik terug te werken op kantoor, dus leek een kort weekendje weg met ons drie mij meer dan welkom. Kuieren door de straten, genieten van overheerlijk eten, kleine discoparty in’t toilet, lekkere cocktails met zich op Gent, een verrassend goeie nachtrust, en vooral heerlijke quality time! 

Merci @yalohotel voor de uitnodiging, het heeft ons deugd gedaan 🫶🏽 #visitghent#yalohotel

    Samenwerken?

    info@helenkookt.be
    • © 2020, Helen Kookt
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring
    • Realisatie Studio Solveig