Je bekijkt nu Christmas is coming: Scampi’s met spicy mango chutney

Christmas is coming: Scampi’s met spicy mango chutney

Na de overdosis aan kaas in de vorige kerst-posts, ga ik deze keer voor iets exotisch! Scampi’s en spicy mangochutney om de kersthapjesreeks af te sluiten. Niet alleen is het super eenvoudig, maar ook kan je de mangochutney in nog met verschillende andere gerechtjes combineren. Ik denk maar aan gerookte eend, kip, avocado en gerookte zalm, burrata en ik kan maar doorgaan.. De chutney kan je perfect de avond voordien maken en enkele dagen bewaren in de koelkast. Als je nog wat oud brood hebt, kan je perfect een paar stukjes brood toasten en erbij serveren.

ingredienten

  • 400 g scampi’s (gepeld en darmkanaal verwijderd)
  • 150 g mango, in blokjes (diepvries mag zeker)
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1-2 cm gember, fijn geraspt
  • 1/2 chilipeper, fijngesneden
  • 1 el sinaasappelsap
  • 2 el water
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 2 el honing
  • Peper en zout
  • Boter

Bereiding

  • Verwarm wat boter in een kookpot en stoof het fijngesnipperde sjalotje glazig. Voeg het geperste knoflookteentje, de fijngeraspte gember en het chilipepertje toe en laat even meestoven.
  • Doe de mangoblokjes in de pot. Voeg het sinaasappelsap, het water, de azijn en de honing toe.
  • Laat het mengsel op een zacht vuurtje sudderen tot het stroperig wordt en de stukjes mango zacht zijn (+/- 25 min).
  • Schep de chutney in een gesteriliseerde glazen pot en sluit af.
  • Dep je scampi’s met wat keukenpapier droog. Kruid de scampi’s met peper en zout.
  • Laat je pan goed heet worden en verwarm een scheutje olijfolie of klontje boter in de pan. Bak ze langs elke kant voor ongeveer 2 minuten. 
  • Lepel eerst een flinke schep chutney onderaan in de glaasjes. Spies de scampi’s op een satéstokje en serveer samen met de chutney.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Tony de Bruijn

    vandaag eens dit recept uitproberen in een volledige maaltijd variatie….

Geef een reactie