Je bekijkt nu Christmas is coming: Zoete wortels met tahini en krokante kikkererwten

Christmas is coming: Zoete wortels met tahini en krokante kikkererwten

Nog op zoek naar een lekker bijgerechtje voor op de kersttafel? Ik weet dat het niet altijd gemakkelijk is om origineel te blijven, want geef toe, de gevulde appeltjes met veenbessen blijft toch écht een topper op de tafel! Toch wou ik het deze keer een beetje anders doen, dus zie hier: ovengeroosterde zoete worteltjes met tahini, kikkererwten en granaatappel! Kei simpel (want ja, what else?) en natuurlijk ook weer super lekker. Dit is lekker met een stukje vlees of kip, of gewoon voor de veggie met nog andere groenten en lekkere wintersalades.

Ik gebruikte voor dit gerecht de kokosbloesemsuiker van Candico. Niet alleen geeft het dat licht karamelsmaakje, ook is het eens iets anders als gewone kandijsuiker. Niet alleen qua uitstekende variatie is de bio-kokosbloesemsuiker een multitalent: het bevat aantoonbaar meer mineralen dan witte suiker, en is dus perfect voor gezondheidsbewuste genieters. Dus ik zou zeggen, geef het zeker een kans!

ingredienten

  • 14 dunne wortels met loof
  • 3 el olijfolie
  • 3 el kokosolie of 3 el boter
  • 1 el honing
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 2 teentjes look
  • 1 tl tijm
  • 1 tl paprikakruiden
  • Peper en zout
  • 1 granaatappel
  • Handvol peterselie
  • ½ sap van een citroen
  • 1 el tahini
  • 2 el yoghurt
  • 1 klein blikje kikkererwten (80 g)

Bereiding

  • Warm de oven voor op 180 graden Celsius. Kuis de wortels en verwijder het loof tot op twee cm van de top van de wortel.
  • Plaats de wortels op een ovenschaal en meng ze met 2 el olijfolie en peper en zout.
  • Breng de kokosolie, kokosbloesemsuiker, balsamicoazijn en de look aan de kook in een steelpannetje. Doe dit tot alles lichtjes begint te pruttelen. Haal van het vuur en giet dit over de wortels. Zorg dat de wortels volledig bedekt zijn.
  • Plaats de wortels voor 25 min in de oven.
  • Voor het sausje meng je de yoghurt, citroen en tahini tot een homogeen geheel. Pers een teentje look in het sausje en breng op smaak met peper en zout.
  • Voor de krokante kikkererwten meng je de kikkererwten samen met 1 el olijfolie en paprikakruiden. Plaats dit voor 10 min in de oven.
  • Haal de wortel uit de oven en garneer met de dressing, kikkererwten, verse peterselie en granaatappel.
  • Smakelijk!

Deze post was een samenwerking met Candico Sugars of the World UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HelenKookt!

Geef een reactie