Je bekijkt nu Foodbag: End of the Year edition

Foodbag: End of the Year edition

It’s that time of the year again! Speciaal voor de feestdagen komt Foodbag opnieuw met een feestbox, met daarin alle recepten en ingrediënten voor een feestelijk viergangendiner. Voor je deur geleverd, zodat jij niet zelf een menu hoeft samen te stellen of urenlang in de wachtrij aan de kassa hoeft te staan. Ik had de eer om deze box vorige week te testen, en wat was hij heerlijk!! Je kan kiezen voor een classic menu en een veggie menu, wij kozen voor de classic.

Als hapje begonnen we met gemarineerde worteltjes en labneh met groene kruiden; bloemkoolkrokantjes met verse tapenade van tomaat en basilicum en worstenbroodjes met vulling van boudin blanc. 

Het voorgerecht bestond uit een bisque met gerookte Omegabaars, gebakken zeekraal en croutons met saffraan. 

Daarna volgde een heerlijk hoofdgerecht met een duo van eendenfilet en gekonfijte eendenbout, kroketjes, boschampignons met dragon en salade met gekneusde sjalot, rode kool en physalis. 

Aangezien ik niet alles op één avond kon maken (tijdsgebrek na het werk), maakte ik alle gerechtjes apart verspreid over de week. Als dessert volgde dan dit amandeltaartje met peer en crème met oranjebloesem.

En wat vond ik ervan? Niet alle hoeveelheden klopte volledig 100% in de testbox, maar daar gingen ze snel iets aan veranderen. Voor de rest waren de recepten absoluut niet moeilijk, maar vooral super lekker. Ik vind het zelf heel belangrijk om samen met familie en vrienden aan tafel te kunnen zitten tijdens de feestdagen. De receptjes zijn zo opgesteld dat je veel op voorhand kan klaarmaken en vooral niet lang in de keuken moet staan. Mijn absolute favoriet: de bisque met gerookte Omegabaars! De Foodbag classic feestbox is beschikbaar voor 4 personen (109 euro), 6 personen (149 euro), 8 personen (179 euro) of 12 personen (239 euro). Het veggie menu: voor 4 personen betaal je 99 euro, 6 personen (129 euro), 8 personen (149 euro) of 12 personen (189 euro). Wie wil kan als extra een wijnpakket met 2 flessen wijn of het apéropakket (2 champagnebieren) erbij nemen.

Geef een reactie